Campagne 'BOB in de sportkantine'

Algemeen 74 keer gelezen

REGIO - Begin maart gaat de campagne 'Bob in de sportkantine' van start in de regio's Voorne-Putten, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Onder het motto ‘Scoor eerst een Bob’ spoort de campagne bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan alcoholvrij te rijden en met elkaar af te spreken wie als de Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op!

Wat houdt de campagne in?
De campagne is gericht op sporters en supporters die na het trainen of een wedstrijd met de auto naar huis rijden. De campagneperiode loopt maart t/m de zomervakantie. Voor de eerste 50 sportverenigingen (met een kantine in eigen beheer) die meedoen aan de campagne is een gratis campagnepakket beschikbaar (met bierviltjes, een dripmat, draagtrays en posters).

Sportverenigingen  wordt gevraagd via de website, nieuwsbrief en/of sociale media aandacht te schenken aan de Bobcampagne. Elke deelnemende sportvereniging ontvangt een pakket met campagnemateriaal.

Wat levert het uw club op?
- Elke club kan deelnemen aan gratis extra ondersteunende acties.

- Een sponsorbord voor langs het veld. Het sponsorbord is een standaard bord van trespa (6 mm) voor langs het veld. Voor clubs die nog geen Bobsponsorbord hebben is er een beschikbaar. Het bord wordt op de club afgeleverd.

- Een IVA-training voor het kantinepersoneel op de club. Als sportvereniging met een eigen sportkantine moet u ervoor zorgen dat barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) volgen. Als u meedoet aan deze campagne kunt u op uw vereniging een gratis IVA laten verzorgen door een docent van Sportservice Zuid-Holland.

- Een bezoek van ons campagneteam tijdens een toernooi of evenement. Tijdens een Bob-event gaat het team op een leuke manier in gesprek met de kantine bezoekers en worden er Bobafspraken gemaakt. Elke Bob wordt beloond met een sleutelhanger of bidon. Ook maakt elke Bob kans op leuke prijzen. Bij ieder event is een aantal Bobluchtbedden te winnen met het BOB-goal.

Waarom gaat Bob de sportkantine in?
Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van de mensen die na een bezoek aan de sportkantine achter het stuur kruipt, geheel of bijna nuchter is. Toch blaast 1 op de 10 automobilisten meer dan is toegestaan. En 5% zelf flink meer. Daar is dus nog winst te halen. Want we willen allemaal dat sporters, supporters en andere weggebruikers veilig thuiskomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 10 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 20 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45