‘Collé had tweemaal rood moeten trekken’

Nieuws 24 keer gelezen

GAMEREN РScheidsrechter Ron Coll̩ had zaterdag twee spelers van Roda Boys een rode in plaats van een gele kaart moeten geven.

Dat vindt GVV’63-voorzitter John Biesheuvel, die maandag zijn bevindingen over het ontspoorde duel GVV’63-Roda Boys naar de KNVB stuurde.

Collé gaf geel voor een vermeende kopstoot aan een toeschouwer van Roda Boys-verdediger Jordanis Moschatsis en trok enkele minuten later opnieuw geel toen Maikel van Opijnen een aanslag pleegde op de enkels van GVV-middenvelder Marc Vink. Daarna waren in Gameren de poppen aan het dansen.

Staken niet nodig
Volgens Biesheuvel had de situatie zich minder dramatisch ontwikkeld als Collé tweemaal resoluut rood had getrokken. “Naar mijn idee had hij de wedstrijd niet hoeven staken. Op het terras voor de kantine kwamen de gemoederen al snel tot bedaren. Als Collé de Roda Boys-spelers rood had gegeven, had hij de situatie strakker in de hand gehouden.”

De gele kaart voor Van Opijnen zorgde ervoor dat GVV-reservespeler Lennart van de Werken driftig het veld op kwam. Dat kwam hem wel op een rode kaart te staan. Biesheuvel is benieuwd met welke straf de tuchtcommissie van de KNVB komt aanzetten. Waarschijnlijk wordt de hoogte van de disciplinaire maatregel vrijdag bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden