VVAC-trainer Cees van Bavel werpt de handdoek

Nieuws 7 keer gelezen

OTTOLAND - VVAC's hoofdtrainer Cees van Bavel heeft zaterdagavond na de nederlaag in de derby tegen De Alblas zijn contract ingeleverd. De in Woudrichem woonachtige oefenmeester is van mening dat hij de juiste snaar bij zijn spelers niet meer kan raken. En dat zal wel nodig zijn om degradatie uit de derde klasse te voorkomen.

Het bestuur en de technische commissie van VVAC betreuren de beslissing van Van Bavel.

Voorzitter Wilko Kortleve: "Cees heeft het fantastisch gedaan op De Put. Hij heeft ons kampioen gemaakt van de vierde klasse en vorig seizoen verspeelden we in de laatste speelronde een ticket voor de nacompetitie naar de tweede klasse. Dit jaar valt de bal vaak net de verkeerde kant op. De negatieve spiraal waarin we nu zitten moeten we zien te doorbreken. Cees is van mening dat hij niet de man is om deze ommekeer op korte termijn te realiseren. We respecteren zijn beslissing, maar dit vroegtijdige afscheid voelt als een nederlaag voor ons allemaal."

Boetekleed
Cees van Bavel kan dit alleen maar bevestigen. “Ik heb er eigenlijk niets aan toe te voegen. Wilko heeft het perfect verwoord. Uit de slechte resultaten heb ik mijn conclusies getrokken. Ik heb het boetekleed aangetrokken en de bal ligt nu bij de jongens. Als ze vijf van de nog te spelen tien wedstrijden winnen, dan is VVAC veilig en kom ik nog een keertje terug voor een feestje om op gepaste wijze afscheid te nemen van deze fantastische club. Want dat is VVAC. Ik heb er de afgelopen jaren zoveel fijne mensen ontmoet. En ook na afgelopen weekend krijg ik hartverwarmende reacties vanuit de hele vereniging. Het is een van de leukste clubs waar ik heb getraind.”

Gevoelsmens
Van Bavel heeft zijn gevoel laten spreken. “Ik ben een gevoelsmens. Samen met mijn leider Erik Roest hield ik voor de wedstrijd tegen De Alblas een zeer emotionele bespreking. Twee uur en een nederlaag later vond ik mij niet meer de juiste man om het elftal weer op de rails te krijgen. Ik wilde niet doormodderen en vervolgens degraderen. Ik hoop nu op een schokeffect, zoals bij De Alblas en Kerkwijk is gebeurd.  En dat VVAC derdeklasser blijft. Dan heb ik zeker de juiste beslissing genomen.”

VVAC beraadt zich op de vervanging van de opgestapte Cees van Bavel. Voor volgend seizoen is Ton Heijstek al vastgelegd als hoofdtrainer.

Theo Sprong

(later meer)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 7 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 7 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 11 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 13 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00