Verheul: 'Deze stap heb ik aan LRC te danken'

Nieuws 6 keer gelezen

LEERDAM - Vincent Verheul speelt volgend seizoen in de Topklasse Zondag. Hij verruilt LRC Leerdam voor FC Lienden.

De 22-jarige linksbuiten beperkt zijn verblijf op sportpark Bruinsdeel dus tot slechts één seizoen. Afgelopen zomer kwam hij over van Argon.

Vertrouwen
Al bij zijn komst naar Leerdam had Verheul één doel: terug naar de topklasse. “Bij Argon heb ik een jaar topklasse gespeeld. Helaas degradeerden we toen”, legt Verheul uit. “Mijn ambitie is altijd geweest om op zo’n hoog mogelijk niveau te spelen. Dat was bij LRC ook bekend.”

Dankzij zijn overgang naar FC Lienden zal Verheul komend seizoen zo goed als zeker in die topklasse uitkomen. Na een moeizame start heeft de Betuwse club de smaak te pakken en bivakkeert keurig in de middenmoot. “Toen ze eenmaal concreet werden, waren we er snel uit”, vertelt Verheul. “Ze hebben me een tijdje gevolgd en ik ben de eerste aanvaller die ze aantrekken. Daaruit spreekt vertrouwen.”

Media
LRC vernam via de media dat het zijn smaakmaker zou verliezen. “Daar baal ik ontzettend van”, zegt Verheul. “Ik had bij Lienden afgesproken dat ik het donderdag op de training bij LRC zou vertellen. Die training werd afgelast en via twitter is het toen toch de wereld in gekomen.” De Gelderlander pikte het op en het stond een dag later in de krant. “Marcel van Steenis stuurde een berichtje met een foto van het artikel. Toen schrok ik wel even, maar we hebben het uitgepraat.”

Verheul benadrukt dat hij veel aan LRC te danken heeft. “Ik heb bewust een stap terug gezet om veel aan spelen toe te komen. LRC heeft me die kans gegeven en dankzij hen kan ik nu weer een stap vooruit zetten. Dat ik deze aanbieding van Lienden heb gekregen, heb ik aan LRC te danken.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 minuten geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 minuten geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 8 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding gisteren
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren