Kwakkelend Nivo Sparta ontmoet oude bekende

Algemeen 19 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Kraker in het zaterdagvoetbal is komend weekend de ontmoeting tussen het kwakkelende Nivo Sparta en LRC Leerdam. LRC is geen onbekende opponent.

Nivo Sparta kwam de Leerdammers enkele seizoenen geleden al tegen in de hoofdklasse. Het ambitieuze LRC is erop gebrand om weer op dat niveau terug te keren en rammelt net als vorig seizoen nadrukkelijk aan de poort van de hoofdklasse. De club staat derde in de eerste klasse A en heeft nog een inhaalduel tegoed. Nivo Sparta, negende, zit momenteel in een mindere fase. Uit de laatste vier duels peurden de Zaltbommelnaren slechts één punt.

Roda Boys
Een niveau lager gaat Roda Boys proberen om de koppositie verder uit te bouwen. Op De Maaskant ontvangt de formatie van Gerrie Schaap een niet al te misselijke tegenstander: Rijswijkse Boys. Deze ploeg staat in de tweede klasse F op de derde plaats en dwong eerder dit seizoen tegen Roda Boys een 0-0 gelijkspel af.

GVV’63
Het met degradatie bedreigde GVV’63 staat aan de vooravond van een zespuntenduel bij GJS. Bij winst passeert de Gamerense tweedeklasser de Gorcummers op de ranglijst. In eigen huis kwam GVV’63 afgelopen najaar tegen GJS niet verder dan 1-1.

Zuilichem
In de strijd tegen degradatie moet Zuilichem het opnemen tegen de onomstreden koploper Unitas dat dit seizoen pas twee keer verloor. In Gorinchem was Zuilichem eerder deze voetbaljaargang met 3-0 kansloos. Bij verlies en winst van ONI tegen Sleeuwijk zakken de Zuilichemmers af naar de laatste plaats. De roodzwarten hebben nog wel enkele inhaalwedstrijden tegoed.

Brakel en Well
In de vierde klasse D gaat alle aandacht uit naar de derby Brakel-Well. De vermakelijke wedstrijd op Wells grondgebied eindigde eerder dit seizoen in 2-2. Brakel lijkt na een opmars tussen oktober en december het momentum enigszins kwijt te zijn. De formatie van Edwin van de Braak is op de ranglijst overvleugeld door Well dat de afgelopen maanden juist in topvorm verkeert. Bij winst haakt Well mogelijk bij de topdrie aan.

Kerkwijk
In dezelfde afdeling krijgt Kerkwijk het lastige TEC op bezoek. De Kerkwijkers deden tot enkele maanden geleden nog mee om de bovenste plaatsten, maar zijn volkomen de weg kwijt. De club is afgezakt naar de vijfde plaats en staat laatste in de periode. Trainer Albert de Laat werd deze maand de laan uitgestuurd. Marc de Bijl en John van de Werken moeten zorgen voor een schokeffect.

DSC
In een poging om de vierde plaats te bestendigen krijgt zondagderdeklasser DSC laagvlieger RWB op bezoek. De derde plaats lijkt met acht punten achterstand definitief uit het zicht verdwenen.

Jan van Arckel
De derde plaats ligt wel in het vizier van Jan van Arckel dat het in de vierde klasse F uit opneemt tegen middenmoter sc Elshout. In Ammerzoden eindigde het duel eerder dit seizoen in een 5-2 zege voor de thuisclub.

Hedel en RKVSC
Meest in het oog springende duel in de vijfde klasse D is zondag de burenstrijd tussen de middenmoters Hedel en RKVSC. De Velddrielenaren hebben een zege nodig om in de buurt te komen van Hedel.

Heerewaarden en Rossum
Heerewaarden gaat tegen Ophemert voor de derde seizoenszege. Een overwinning tegen de buurman aan de overkant van de Waal is nodig om rode lantaarndrager Waalkanters van zich af te houden. Het keurig presterende Rossum gaat zondag op bezoek bij titelkandidaat TGG.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden