Voetbalweekend om naar uit te kijken

Nieuws 5 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het wordt in het Alblasserwaardse deel van Regio-voetbal een voetbalweekend om naar uit te kijken. Hopelijk gooien de weersomstandigheden ditmaal niet al teveel roet in het eten...

Hoofdklasser SteDoCo ontvangt het puntgelijke RVVH. De winnaar van dit duel kan naar boven blijven kijken.

Old firm
In de 1e klasse C prijkt de 'derby der derby's' op het programma. Althans, zo beleven ze dat in Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. De Zwerver ontvangt buurman Nieuw-Lekkerland en heeft wat goed te maken, want de eerste confrontatie ging verloren. De midweekse winst op Sliedrecht zal De Zwerver ongetwijfeld een boost hebben gegeven. Maar de derby staat op zich. Beide ploegen beginnen met 17 punten aan de wedstrijd en kunnen zich nog allerminst veilig wanen.

Alblasserdam moet in staat worden geacht af te rekenen met hekkensluiter Zuidland. Drechtstreek kan de punten heel hard gebruiken, maar of er bij kampioenskandidaat Spijkenisse iets te halen valt, is zeer te betwijfelen.

Vorm
SVW reist naar Tricht en treft een tegenstander die niet meer de vorm van het begin van het seizoen heeft. Hardinxveld kan zich verder verbeteren door hekkensluiter SC Everstein te verslaan en hetzelfde geldt voor GJS tegen GVV'63. Een pot die gewonnen moet worden. Sv Meerkerk aast bij runner-up Lienden op een stuntje.

Degradatiespook
In 3C komt het er zaterdag op aan voor VVAC en De Alblas. Beide clubs voelen het degradatiespook rondwanen en dus is het onderlinge treffen van groot belang. Groot-Ammers tegen Ameide is ook al zo'n heerlijke derby. Ameide wil verder afstand nemen van de rode zone, maar Groot-Ammers zal de witblauwen liever niet langszij zien komen op de ranglijst.

Peursum zal met een punt bij koploper Papendrecht al best tevreden zijn.

In 3D trapt Unitas als favoriet af bij Zuilichem. Het onderlinge verschil op de ranglijst is immers groot.

Testcase
Koploper Streefkerk staat in 4C voor een heuse testcase, want de ambitieuze nummer 3 ASV Arkel komt op bezoek. Schelluinen gaat voor de volle buit bij Haaften, zoals HSSC'61 dat zal doen tegen Raptim. Lekvogels is wel weer eens aan een overwinning toe. Dat zal dan tegen rodelantaarndrager SVS'65 moeten gebeuren. SV Noordeloos is bij Asperen de underdog.

Zondag
Voor Unitas-zondag telt alleen de winst tegen hekkensluiter Zeelandia.

Stadgenoot Raptim gaat in de 5e klasse proberen over tegenstander FC Drunen heen te wippen op de ranglijst. Bij winst is dat het geval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden