CFM/Transito verliest opnieuw van koploper

Nieuws 9 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito was woensdagavond in eigen huis niet opgewassen tegen koploper ZV Heerle/FC El (0-5).

In de openingsfase van de wedstrijd werd er in een zeer hoog tempo gespeeld. Beide teams bewogen veel en lieten de bal snel rondgaan, waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden. Na ongeveer vijf minuten was het voor de eerste keer raak. Met een scherpe pass vond een van de gasten een vrijstaande man bij de tweede paal, waar deze eenvoudig kon binnentikken: 0-1. Even later kreeg Heerle opnieuw een opgelegde kans, maar voor een leeg doel werd de bal naast het doel geschoven.

Na een kwartier pakte de thuisploeg een gele kaart, maar in ondertal wist CFM/Transito met slim spel een tweede tegentreffer te voorkomen. Hierna was het de thuisploeg die het initiatief overnam en kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. Met enkele goede reddingen hield de doelman van de gasten zijn doel echter schoon.

Even voor rust had CFM/Transito moeten scoren toen Richard Biemans met een vlammend schot net naast de kruising mikte en Josbert Wemmenhove op de doelman stuitte.

Protesten
De tweede helft begon net als de eerste helft in een zeer hoog tempo en opnieuw waren het de gasten die al snel toesloegen. Terwijl de thuisploeg dacht aan een handsbal, liet de scheidsrechter doorvoetballen en hier profiteerden de gasten dankbaar van: 0-2. Protesten van de Werkendammers baatten niet.

De gasten behielden vervolgens het initiatief en creëerden prima kansen. Doelman Niek Swagemakers keepte echter zeer sterk en wist meerdere tegentreffers te voorkomen. Ook stond de paal een aantal keer een treffer in de weg.

Net als in de bekerwedstrijd toonden de gasten aan te beschikken over een hechte verdediging. CFM/Transito wist er maar nauwelijks doorheen te breken en wanneer dat wel gebeurde, was er altijd nog de doelman met een puike redding.

Geel
Tien minuten voor tijd kreeg een van de gasten een gele kaart, wat CFM/Transito de ultieme mogelijkheid bood om te scoren. Ook in deze twee minuten lukte het de Werkendammers echter niet het net te vinden. Weer compleet lukte dit ZV Heerle wel. Een prachtige dieptepass werd gecontroleerd door de spits en beheerst onder de CFM-doelman geschoten. Met deze 0-3 stand leek de wedstrijd beslist. Even later werd het zelfs 0-4. De gasten kregen hierna opnieuw een gele kaart, maar weer wist CFM/Transito niet te profiteren. Even voor tijd werd het door een eigen doelpunt nog 0-5, wat tevens de eindstand betekende.

Door deze nederlaag zakken de Werkendammers naar de vijfde plaats in de Topklasse C. Over een maand gaat de competitie pas weer verder. Op woensdag 12 maart speelt CFM/Transito 1 thuis tegen Prinsland 1.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden