Burenruzie in Hellouw

Nieuws 11 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Bij ASH-Herovina staan zaterdag niet echt directe belangen op het spel. Desondanks zullen beide ploegen hun seizoen kleur kunnen geven met winst in de derby.

Herovina was in de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen duidelijk te sterk (3-0). ASH zal in Hellouw gebrand zijn op revanche. Hoewel beide ploegen veilig in de middenmoot staan, moeten ze oppassen ook in het slot van het seizoen niet in de problemen te komen. Winst is dus welkom.

Ook Leerdam Sport kan de drie punten uitstekend gebruiken. Tegen directe concurrent Nieuwland kunnen de Leerdammers goede zaken doen in de degradatiestrijd. LRC speelt bij Nivo Sparta een streekderby. De ploeg van Marcel van Steenis wil mee blijven doen in de titelstrijd en dus telt alleen de winst.

Vrije val
WNC presteert dit jaar wisselvallig. De ploeg moet op papier van GDC kunnen winnen, maar of dat op het veld ook lukt, blijft afwachten bij de Waardenburgse tweedeklasser. Tricht is na het winnen van de eerste periode in een vrije val terecht gekomen. De ploeg moet zich tegen SVW zien te herstellen. SC Everstein gaat bij Hardinxveld proberen zijn verrassende winst op Lienden een passend vervolg te geven. In de strijd tegen degradatie zijn de punten welkom.

Titel
Heukelum begon zijn opmars enkele maanden geleden tegen een negental van BVV. Komend weekend staat de terugwedstrijd op het programma. Dan mag Heukelum laten zien ook tegen elf Bosschenaren te kunnen vlammen.

Asperen strijd in de 4e klasse C om de titel. In dat kader moet er simpelweg gewonnen worden van SV Noordeloos. Zeker op het eigen kunstgras moet dat geen problemen opleveren. HSSC’61 zal op eigen veld van Raptim willen winnen en dat is geen onmogelijke opgave.  Voor Haaften zou een punt tegen Schelluinen geen slecht resultaat zijn. Datzelfde geldt zeker ook voor Vuren tegen Dubbeldam. SVS’65 gaat thuis tegen Lekvogels proberen zijn derde zege van het seizoen te boeken. In 4D moet koploper MVV’58 van laagvlieger Merlijn uit Tilburg winnen. 

Hekkensluiter
Door de verrassend ruime 5-1 winst van VCB afgelopen weekend, is Beesd inmiddels hekkensluiter in de 3e klasse C. Een gelijkspel tegen middenmoter BMC zou misschien een aardige prestatie zijn, maar de ploeg moet winnen om de hoop op handhaving  levend te houden. Een klasse lager kan Rhelico komend weekend een periodetitel pakken, maar de kans op een dergelijke stunt is vooral theoretisch. Op bezoek bij koploper Vlijmense Boys moet Rhelico in ieder geval winnen. Als Nieuwkuijk dan punten verspeelt bij SCR, is de prijs voor Rhelico.  

Maarten van Hoogevest

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33