Kozakken Boys wacht zware klus

Nieuws 22 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Afgelopen zaterdag lag het voetbal in de regio er helemaal uit. Hopelijk kan er komend weekend wel worden gevoetbald. Kozakken Boys wacht dan een zware klus bij Excelsior Maassluis.

De gastheren staan zesde op de ranglijst en zitten op het vinkentouw om zich bovenin de topklasse te gaan meten. Wil Kozakken Boys mee blijven doen in de kampioensrace, dan zal er gewonnen moeten worden. Voor trainer Dogan Corneille wordt het puzzelen zonder de geschorste Ismail Yildirim en de opgestapte Theo Lucius. Danny Buijs is een groot vraagteken en Toby Mulder is nog niet fit.

Achilles Veen kan in de hoofdklasse de gewonnen wedstrijd tegen Kloetinge in het achterhoofd meenemen naar Xerxes/DZB. Wel nodig ook, want de gastheren in Rotterdam blijven een goed voetballende tegenstander.

Finale
In de eerste klasse speelt Almkerk elke week een finale om de degradatie te ontlopen. Dat zal dus ook bij SVL het geval zijn. Een klasse lager moet Rijswijkse Boys voor een stuntje zorgen bij Roda Boys. GDC zal moeten knokken bij WNC om niet verder in de problemen te komen onderin de tweede klasse. Hetzelfde geldt voor Altena, dat SV Capelle ontvangt in Nieuwendijk.

3D
In de derde klasse kan NOAD’32 de punten goed gebruiken tegen BLC. Woudrichem moet de vrije val zien te keren tegen NEO’25. Voor Wilhelmina’26, dat naar SSC’55 moet, tellen alleen de driepunters nog om koploper Unitas in het vizier te houden. Voor Sleeuwijk geldt dat wat minder, al blijft de focus tegen ONI wel gericht op nacompetitie. Sparta’30 wil eveneens mee smullen van de taart. Een driepunter bij Good Luck komt goed uit.

Zondag
Op zondag krijgt middenmoter Be Ready het in de vierde klasse zwaar bij Blauw Wit’81. Om niet in zwaar weer te komen mag Dussense Boys niet verliezen bij SVC. HHC’09 tenslotte kent de problemen. Winst is noodzakelijk tegen Maliskamp om straks niet kopje onder te gaan.  

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden