Jerome Ceton nieuwe trainer van ASV Arkel

Nieuws 48 keer gelezen

ARKEL - Het was al enkele weken een publiek geheim dat Jerome Ceton de beoogde nieuwe trainer van ASV Arkel was. Woensdagavond kwam het definitief tot een akkoord. Ceton komt over van Dussense Boys.

Voorzitter Berend Buddingh’ is in zijn nopjes met komst van de oud-speler van v Schelluinen. “Jerome brengt niet alleen voetbalknowhow met zich mee, maar is ook een manager, een organisator, een verbinder. Hij kan deze groep een noodzakelijke stap verder brengen. Waar Teus Jakobs het noodzakelijke fundament heeft gelegd, verwachten wij dat Jerome de groep naar een hoger plan trekt. Met een achtergrond als docent zit je natuurlijk altijd goed (Buddingh’ zelf is ook werkzaam in het onderwijs, red.), maar dat element van opleiden, van vormen, daar waren we naar op zoek.” 

Clubman
Dick Pelle, verantwoordelijk voor Technische Zaken op sportpark Schoonzigt, voerde de afgelopen twee weken intensieve gesprekken met Ceton. ”‘Nee, we gaan op Arkel niet over één nacht ijs. We hebben met de technische commissie, met een spelersafvaardiging en ook één-op-één buitengewoon goede gesprekken gevoerd. Jerome heeft natuurlijk zelf ook op een hoog niveau gespeeld, zijn kijk op voetbal komt overeen met de visie die we op Arkel hebben en hij brengt echt sport- en voetbalcultuur mee. Daarbij heeft hij de leeftijd die past bij deze groep. Maar zien we ook een prettig mens, een clubman zonder groot ego. Dat is ook wat hoort bij Arkel.” 

Onder de indruk
Zelf is Jerome Ceton ook enthousiast over zijn nieuwe uitdaging. “Ik ben onder de indruk hoe de zaken hier geregeld zijn. De gesprekken de afgelopen weken waren erg prettig. Er staat een goede en leergierige groep. Dus ja, ik heb er bijzonder veel zin. Eerst nog mijn klus op een goede manier afronden bij Dussense Boys en dan met ASV aan de slag.”

ASV Arkel staat momenteel derde in de 4e klasse C en hoopt via de nacompetitie te promoveren naar de 3e klasse. De kans op rechtstreekse promotie is klein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden