Jogadores CF herpakt zich uitstekend

Nieuws 80 keer gelezen

GORINCHEM - Jogadores CF heeft na de nederlaag in Eindhoven zich herpakt. In de eigen Oosterbliek speelden de mannen van Richard Smaal weer als vanouds en werd ESZVV Totelos met 4-1 verslagen.

De slechte start die er in de eerste wedstrijd tegen ESZVV Totelos was, werd dit keer voorkomen. Na amper twee minuten schoot Mergim Shala de 1-0 binnen met een knap schot uit de draai. Verder gebeurde er weinig noemenswaardig in de eerste helft. Beide keepers hielden hun doel in het restant van de eerste helft schoon en het was zaak voor Jogadores CF om op zoek te gaan naar een ruimere marge.

En die ruimere marge werd al snel gevonden. Schitterend voorbereidend werk van Mergim Shala werd koelbloedig afgerond door Robert Scheurwater. Jogadores CF had het beste van het spel en domineerde de wedstrijd. Toch kreeg de uitploeg nog een aantal grote kansen. De Eindhovense spits vergat echter regelmatig om een voet tegen de bal aan te zetten waardoor een treffer uitbleef.

Wat de Eindhovense spits naliet, deed Remie Schuurman wel. Hij soleerde knap naar de 3-0 door meerdere verdedigers achter zich te laten en de bal via de paal in het netje te leggen. De wedstrijd zat op slot en de drie punten waren zo goed als binnen. Toch ging ESZVV Totelos nog vol voor de overwinning met een ‘vliegende’ keeper.

Irritaties
De ruimtes werden daardoor groter en irritaties aan Eindhovense kant zorgden ervoor dat Jogadores CF niet meer in de problemen kwam. De 4-0 kwam in een man-meer-situatie voor Jogadores CF. Robert Scheurwater schoof zijn tweede van de avond in de korte hoek binnen.

De wedstrijd was gespeeld en de Eindhovenaren kwam niet verder dan een eredoelpunt in de allerlaatste seconden nadat de Gorcumse verdediging al met het hoofd in de kleedkamer zat. 4-1 was daarmee de eindstand en de drie punten bleven als vanouds in Gorinchem.

Volgende week speelt Jogadores CF geen wedstrijd. Dan hijsen de mannen zich in pak voor het Gorcums Sportgala waarvoor zij genomineerd zijn in de categorie ‘Sportploeg van het jaar’.

door Tim Hartman

Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 5 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 6 uur geleden
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 16 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan gisteren
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45