Danny Buijs voelt zich 'blij en trots'

Nieuws 116 keer gelezen

WERKENDAM/ALBLASSERDAM – Danny Buijs, nu nog speler van de hoofdmacht in Werkendam, is aangesteld als hoofdtrainer bij Kozakken Boys voor volgend seizoen. Buijs is 'superblij en trots' om een club als Kozakken Boys te mogen trainen. Hij gaat de klus samen met de huidige assistenttrainer Ton Cornelissen aan.

Veel bedenktijd had Danny Buijs niet nodig om 'ja' te zeggen tegen het aanbod van Kozakken Boys. “Ik mag heel blij en trots zijn, dat ik als beginnend trainer zo’n kans krijg. Je mag bij een club gaan werken in de topklasse. Een mooie club met een geweldige selectie, maar ook met een prima organisatie en faciliteiten", zegt Buijs.

Stroomversnelling
Een verrassing was het voor Buijs zeker. “Ik had al met de club gesprekken gehad over mijn toekomst om trainer worden. De club heeft natuurlijk ook zijn huiswerk gedaan. Dus er waren al wel gesprekken gaande, alleen dat het in zo’n stroomversnelling zou komen, had ik een paar maanden geleden ook niet gedacht. Het heeft natuurlijk mede te maken met het feit dat trainer Dogan Corneille tijdens de winterstop aangaf te vertrekken naar IJsselmeervogels.”

Danny Buijs vindt het zelf niet te vroeg om te stoppen als speler. “Nee, want dat is ook een bewuste keuze, waar ik de afgelopen periode goed over heb nagedacht. Een rol als speler/trainer zie ik totaal niet zitten. Dus ik dacht dan ga ik mijn voetbalschoenen opbergen om me de komende jaren duidelijk te richten op het trainerschap.”

Smetje
De 31-jarige Alblasserdammer heeft een mooie voetballoopbaan achter de rug met Excelsior, FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag, Kilmarnock, Sparta en nu Kozakken Boys.

Zelf zegt Buijs erover: “Ik kijk er met trots op terug. Het enige smetje is dat ik de afgelopen twee jaar alleen maar met blessures te maken heb gehad. En dat terwijl ik daarvoor altijd de wind mee heb gehad. Mooie clubs gehad, prijzen gewonnen, transfers afgedwongen, Jong Oranje gehaald, Oranje onder 19 jaar; dat zijn mooie dingen met ook nog een avontuur in Schotland. Ik word in juni 32 jaar. Alleen noodgedwongen door veel blessureleed de laatste jaren moet ik mijn carrière zo vroeg beëindigen.”

Uitdaging
Kozakken Boys blijft dan een mooie uitdaging. “Aan de ene kant wordt het misschien een heel moeilijk moment om in te stappen als trainer, omdat Kozakken Boys op dit moment bovenaan staat. En misschien staan we daar aan het eind van het seizoen nog. Dus dan zou het qua prestatie bijna niet te evenaren zijn. Aan de andere kant zijn er nog wel genoeg uitdagingen, waarmee ik hoop succesvol te zijn”, aldus Buijs, die de samenwerking met Ton Cornelissen ziet zitten.

“We kunnen goed met elkaar opschieten. Verder staat zijn staat van dienst op zich. Ik denk als iemand bij uitstek weet hoe je doelpunten moet maken en hoe je moet lopen, dat soort dingen, dat je bij Ton moet wezen. Ik denk dat Cornelissen en Buijs elkaar prima kunnen aanvullen.”

Diploma’s
Buijs hoopt in mei klaar te zijn met een verkorte trainerscursus TC2. “Daarna hoop ik door te stromen naar de cursus TC1”, besluit Danny Buijs.     
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden