Heukelum: van hekkensluiter naar periodetitel?

Nieuws 7 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Heukelum begon als hekkensluiter van de 3e klasse D aan de tweede periode. Toch kan de ploeg van Arjan de Vries daarin zomaar een hoofdrol gaan vervullen.

Heukelum raakte namelijk in vorm en heeft in die tweede periode de minste verliespunten. De Vriezenwijkbewoners speelden echter ook veruit de minste wedstrijden en zullen die inhaalpartijen dus nog moeten zien te winnen. Zaterdag komt een concurrent voor die prijs op bezoek: NOAD’32. Met drie punten zou Heukelum weer een stapje dichter bij een onverwachte stunt komen.

Smaak
In de 1e klasse A krijgt Leerdam Sport de smaak te pakken. Het deed de rode lantaarn al over aan CSW en zal meer willen. De veilige plekken zijn binnen bereik. Om dat zo te houden is een goed resultaat bij subtopper ARC gewenst.

LRC neemt het op eigen veld op tegen het wisselvallige De Meern, dat na de winterstop al twee keer verloor.

Wisselvallig
Een klasse lager hoopt WNC nog iets van zijn seizoen te maken. Gesteund door twee zeges gaan de Waardenburgers op bezoek bij SV Capelle. Wisselvalligheid ligt dit seizoen bij WNC echter op de loer. Als dat eruit gaat, is de ploeg van Jeffrey Kooistra lastig te kloppen.

Tricht is na het winnen van de eerste periode bezig aan een mindere reeks. Het bezoek aan sv Meerkerk zal daarom lastig worden. SC Everstein kreeg afgelopen weekend een dreun door in de degradatieclash met GVV’63 een 2-0 voorsprong weg te geven en bleef zelfs met lege handen achter. De punten zijn hard nodig in Everdingen, maar zaterdag komt titelkandidaat FC Lienden op bezoek.

In 3C verloor Herovina door een laat doelpunt van Amstelwijck. Zaterdag ontmoet de ploeg met Groot Ammers weer een medemiddenmoter. ASH kwam afgelopen weekend niet in actie en gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter De Alblas.

Ingewikkeld
Van de vierdeklassers kwam dit jaar alleen MVV’58 nog in actie en kaapte in die wedstrijd direct de eerste periode weg voor de neus van Giessen. Zaterdag vervolgt MVV zijn titelstrijd tegen WSC.

In de 4e klasse C gaat ook Asperen voor het kampioenschap. Tegen Lekvogels moet een goede start na de winterstop mogelijk zijn. Dat ligt voor hekkensluiter SVS’65 wat ingewikkelder. De ploeg uit Spijk heeft het altijd erg moeilijk tegen ploegen uit de omgeving van Dordrecht. Zaterdag gaat SVS naar Dubbeldam. HSSC’61 en Haaften gaan op bezoek bij twee ploegen uit de top-4, respectievelijk Schelluinen en Arkel. Vuren gaat bij Raptim voor drie punten.

Scorebordjournalistiek
Beesd verloor de laatste drie wedstrijden niet, maar won ook geen van die drie. Tegen directe concurrent Emplina is een zege dus opnieuw broodnodig. Emplina is de enige ploeg waartegen Beesd dit seizoen de winst kon pakken.

In de 4e klasse F lijkt Rhelico kansrijk in de tweede periode, maar dat is volgens Marijn van Kersbergen scorebordjournalistiek. Hij hoopt met zijn uitgeklede selectie vooral weg te blijven uit de gevarenzone. Hoe het ook zij, een overwinning bij Elshout is welkom.

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00