Zwaarbevochten zege CFM/Transito

Nieuws 88 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito stond woensdagavond tegen Be'79 lang op achterstand, maar sloeg in de slotfase alsnog toe (5-4).

Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen vier plaatsen en tien punten. Uit werd echter maar nipt met 2-1 gewonnen door CFM/Transito 1, dus een eenvoudige avond zou het niet worden. Dit bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Hoewel de Werkendammers het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij waren en het betere spel lieten zien, waren het de gasten die steeds op voorsprong kwamen.

Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist CFM/Transito de achterstand om te buigen in een voorsprong. In de slotfase werd het nog even spannend toen de Werkendammers tegen een gele kaart opliepen, maar uiteindelijk wisten ze de verdiende overwinning over de streep te slepen. Eindstand: 5-4.

Counters
In de openingsfase waren het de gasten die met goed positiespel het de thuisploeg lastig maakten. Na een schot van Richard Biemans waren het de gasten uit Berkel-Enschot die als eerste echt gevaarlijk werden. Na een goede actie raakte een tegenstander de buitenkant van de paal.

CFM/Transito was met name voorin zoekende, maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en nam na vijf minuten het initiatief over. Na een snelle counter stuitte Zouhair El Yaakoubi tot tweemaal toe op de keeper en even later werd een schot van Han Bok knap gekeerd. Be ’79 werd alleen nog gevaarlijk uit een tweetal counters, maar doelman Niek Swagemakers hield zijn doel schoon.

In de afronding bleek CFM/Transito niet gelukkig. Een vlammend schot van Frank Hiemstra spatte uiteen op de kruising en even later raakte hij de buitenkant van de paal. Ook Richard Biemans wist het net niet te vinden. Het waren de gasten die tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. Een dekkingsfout in de verdediging van CFM/Transito werd genadeloos afgestraft: 0-1.

Paal
De thuisploeg bleek niet aangeslagen en bleef de bal goed rondspelen. Opnieuw stond de paal echter een doelpunt in de weg. De gasten hadden meer geluk. Na de bal uit de kluts te hebben meegekregen, wist Be'79 via de binnenkant van de paal de 0-2 te maken. CFM/Transito hield het betere van het spel en vijf minuten voor rust werd dit eindelijk beloond. Curtis van Leeuwaarde wist uit de rebound de doelman te passeren en zette daarmee de aansluitingstreffer op het scorebord.

CFM/Transito kreeg hierna nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar de uitblinkende doelman van de gasten bleek steeds een sta-in-de-weg. Met een 1-2 achterstand gingen de Werkendammers rusten.

Overtal
Meteen na rust zocht CFM/Transito weer de aanval. Richard Biemans raakte voor de verandering maar weer eens de paal en een schot van Frank Hiemstra zeilde net over de lat. De gasten kregen ook grote kansen, maar bleken niet scherp in de afronding. Aan de andere kant werd een slim lobje van Josbert Wemmenhove van de lijn gehaald.

Hierna was het woord weer even aan Be ’79. Met een weergaloze actie passeerde één van de spelers drie tegenstanders en vervolgens stelde hij zijn teamgenoot in staat voor een leeg doel de 1-3 binnen te schieten.

CFM/Transito raakte verder in de problemen toen het tegen een gele kaart opliep. De gasten wisten echter niet te profiteren van de overtalsituatie. Meteen hierna was het Zouhair El Yaakoubi die met een prachtige actie de doelman passeerde en de bal in het lege doel schoof: 2-3.

Slordig
Met nog twaalf minuten op de klok werd het spannend. Be ’79 werd vastgezet op de eigen helft en met een bekeken schot maakte Erik Blokland de gelijkmaker. De gasten bleken echter niet onder de indruk, want nog in dezelfde minuut kwamen ze weer op voorsprong na opnieuw slordig verdedigen.

De beter voetballende thuisploeg kwam al snel weer op gelijke hoogte. Uit de rebound was het Richard Biemans die kiezelhard raak schoot: 4-4. Met nog vijf minuten op de klok kregen de gasten een gele kaart en hiervan profiteerden de Werkendammers. Han Bok gaf het laatste zetje en zette daarmee drie minuten voor tijd de 5-4 op het scorebord.

Be ’79 dat de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan, moest nu in de achtervolging. Met nog een minuut op de klok kreeg het de ultieme mogelijkheid toen CFM opnieuw een gele kaart pakte. Dit bleek echter een te kort tijdsbestek om nog te scoren, waardoor de drie punten in Werkendam bleven.

Een zwaarbevochten, maar dikverdiende overwinning voor CFM/Transito 1. Hiermee worden de goede resultaten in de competitie. Dit geeft vertrouwen voor de komende twee wedstrijden tegen de nummers één en twee van de Topklasse C. Volgende week spelen de Werkendammers uit tegen DZV/Biggelaar & Zn. 1, de woensdag daarop komt koploper ZV Heerle/FC EL 1 op bezoek. Aanvangstijd 22.00 uur in sporthal De Crosser.

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden