Kees Spaan maakt dezer dagen overuren

Nieuws 3 keer gelezen

WERKENDAM - Voor Kees Spaan zijn dit de drukste weken van het jaar. Kozakken Boys’ technisch directeur is op weg om de selectie voor het komend seizoen vorm te geven. De sterkhouders Sjoerd van der Waal, Arif Irilmazbilek, Leon Bot, Richie Basoski en Toby Mulder hebben nog een overeenkomst tot medio 2015. Inmiddels hebben Reinier den Hoed, Chawila Doekhi en Ismaïl Yildirim hun contract met een jaar verlengd.

Yildirim was lang in gesprek met Spakenburg, maar koos toch voor een verbeterde aanbieding van Kozakken Boys. De eerste nieuwkomer is de 22-jarige Dammyano Grootfaam. De voormalig speler van NEC en FC Oss speelt op dit moment voor Real Lunet in Vught. Grootfaam, die de positie van de vertrekkende Jakoba kan invullen, speelde onlangs nog in een bekerduel op De Zwaaier tegen Kozakken Boys en maakte een uitstekende indruk.

Spaan: “Ik verwacht veel van Grootfaam. Een ruwe diamant.”

Gino Mommers
Maandagavond laat bevestigde doelman Gino Mommers zijn komst naar De Zwaaier. De Tilburger speelde in het verleden voor PSV, RKC Waalwijk, Willem II en in diverse nationale selecties. Hij stond onder contract bij RBC Roosendaal, maar na het faillissement van die club stapte hij in 2010 over naar NAC. Daar was de 1.92 meter lange Mommers achter Jelle ten Rouwelaar en Jim van Fessem derde keus. Een jaar later koos hij voor IJsselmeervogels, waar hij na een goed begin op de bank is beland.

Kozakken Boys kwam met assistent-trainer Ton Cornelissen een contractverlenging tot 2015 overeen. Zoals bekend vertrekt hoofdtrainer Dogan Corneille na dit seizoen naar IJsselmeervogels.

Neus voor talenten
Spaan heeft een neus voor talenten. Voordat hij Ismaïl Yildirim naar Werkendam lokte, had hij al contact met hem toen Spaan nog trainer bij Alblasserdam was. “Ik houd van dat type spelers en sindsdien is hij alleen maar sterker geworden.” Ook Gwaeron Stout, zaterdag uitstekend tegen Barendrecht, kwam van een eersteklasser, De Zwerver. In het kielzog van Spaan kwam Arif Irilmazbilek van Alblasserdam. Toby Mulder mocht het na zijn zware knieblessures van Spaan proberen bij de ‘boys’ en hoort nu bij de beste verdedigers van de topklasse.

Kees Spaan vindt dat iedereen stappen moet maken. “Dat geldt ook voor Stout, van wie ik verwacht dat hij volgend seizoen echt basisspeler wordt. Veel daarvan hangt af of Danny Buijs blijft, maar mogelijk kunnen zij ook samen spelen. Als Stout zich doorontwikkelt kan hij het betaald voetbal halen.”

Dat Kozakken Boys de echte Danny Buijs nog niet heeft gezien, daarvan is Spaan overtuigd. “Danny kan absoluut veel beter dan hij tot nu toe heeft kunnen laten zien en ik ga ervan uit dat hij ook volgend seizoen bij ons speelt.”

Spaan vindt dat anderen tekort worden gedaan als het succes van dit seizoen aan de komst van Lucius en Buijs wordt opgehangen. “Ik weet wel dat tegenstanders ons heel anders benaderen.”

(bron: Kozakken Boys-pagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 19 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 19 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44