VVAC-Peursum derby met flinke belangen

Nieuws 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - VVAC-Peursum is zaterdag in de 3e klasse C meer dan 'zomaar' een derby. Beide ploegen moeten immers nadrukkelijk naar beneden kijken kunnen zich geen nederlaag veroorloven. "Het wordt voor ons 'Drie Day'", haalde VVAC-trainer Cees van Bavel al een woordspeling uit de kast voor het drieluik tegen de directe concurrenten Peursum, DFC en De Alblas.

in dezelfde klasse staat ook de streekontmoeting tussen Groot-Ammers en De Alblas op het programma. De geelzwarten zullen de zeperd tegen DFC willen rechtzetten, daar waar De Alblas er veel aan gelegen is de rode lantaarn zo gauw mogelijk over te doen aan een andere ploeg. @RVoetbal gaat kijken hoe het uitpakt.

Ook Ameide kan zich nog niet veilig wanen. De uitbeurt tegen GSC/ODS is pittig, temeer daar het met Termei buitenshuis dit seizoen maar niet wil vlotten. Papendrecht is met hele andere zaken bezig. Het kampioenschap lonkt. Een driepunter bij het tot nu toe tegenvallende EBOH ligt dan ook in de lijn der wachtingen.

Dipje
SteDoCo lijkt in een dipje te zitten, maar in Hoornaar laten ze zich geen vormcrisis aanpraten. Tegen het puntgelijke Achilles Veen moet het herstel worden ingezet. @RVoetbal is ook aan de Groeneweg van de partij.

Aan eersteklasser De Zwerver de schone taak koploper SHO te verrassen. Dat zal niet meevallen, maar op De Schans zijn wel gekkere dingen gebeurd. Nieuw-Lekkerland treft de andere kampioenskandidaat, Spijkenisse. Eveneens een zeer lastige klus, maar de Lekkerlanders zitten in een prima flow en strijden nog volop mee om de tweede periodetitel.

Alblasserdam leidt de dans in de tweede periode. Het is dan ook zaak het puntgelijke Klundert te verslaan. Drechtstreek zal maar één opdracht mee krijgen tegen Zaamslag: winnen. Drie punten zijn noodzakelijk om los de komen van de directe degradatieplaatsen.

Sliedrecht heeft de lastige uitwedstrijd bij Pelikaan voor de boeg. Om in het spoor te blijven van SHO en Spijkenisse moet er gewonnen worden.

Prooi
Sv Meerkerk kampt met een waslijst aan blessures, maar zal bij Altena zeker kansen zien. Hardinxveld wil weg uit de gevarenzone. Of Rijswijkse Boys -nummer 3 op de ranglijst en koploper in de tweede periode- hiervoor de ideale tegenstander is? Op papier niet, maar wij sluiten een Hardinxveldse verrassing zeker niet uit. GJS staat te laag. Tegenstander GDC is een mooie prooi om rechtstreeks aan positieverbetering te doen. SVW kan de borst natmaken bij -het nogal wisselvallige- WNC.

Unitas moet na de verliespartij tegen Wilhelmina'26 in 3D de draad weer oppakken. Het verdedigt in eigen huis de koppositie tegen Sparta'30

Zondag
Ook Unitas-zondag ging afgelopen weekend onderuit. Herstel tegen Groen Wit ligt op het eigen Molenvliet in de lijn der verwachtingen.

Raptim ontvangt Rossum, dat drie punten meer heeft. Aan dat vijfdeklasser uit Gorinchem de schone taak om dat verschil weg te poetsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 43 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden