Bestuur VVS gaat spelers horen in ‘kwestie Zegge’

Nieuws 5 keer gelezen

STREEFKERK - Het bestuur van voetbalvereniging Streefkerk gaat deze week in gesprek met de negen spelers die zaterdagochtend rond 02.30 uur door de politie werden aangehouden in het Noord-Brabantse plaatsje Zegge.

De negen ‘ingerekende’ voetballers van de Streefkerk-selectie waren met hun club op trainingskamp. Na een gezellige avond op de kamplocatie kregen ze vrijaf om in het dorp nog wat te gaan drinken. Na het verlaten van de plaatselijke kroeg trok het gezelschap door het dorp en werden onder andere een verkeersbord en een straatnaambord uit de grond getrokken en meegenomen.

Ook waren de mannen luidruchtig en bezondigden enkele van hen zich aan wildplassen. Een politiefunctionaris zag de groep en waarschuwde collega’s. Die voerden de groep af naar Breda, waar ze de nacht verder doorbrachten in een cel.


Berisping
“Ontzettend vervelend wat er gebeurd is”, reageert Streefkerks' waarnemend voorzitter Chris de Lange namens het bestuur van de voetbalvereniging. “Ik ben dan zeker ook niet van plan om het gedrag van de jongens goed te praten. Deze week gaan we met ze in gesprek. Ik wil dan ook uit hun mond horen wat er is voorgevallen die nacht. Mochten er geen nieuwe feiten aan het licht komen dan blijft het wat ons betreft bij een ernstige berisping."  

"Dat onze vereniging in diskrediet is gebracht, vinden we zeer onprettig. Aan de andere kant heb ik wél het vermoeden dat de hele zaak wat overtrokken wordt gepresenteerd. Het feit dat vier jongens een boete kregen en de anderen niet, zegt in dat opzicht al iets. Maar nogmaals: goedpraten doe ik het zeker niet. Het is en blijft een nare kwestie.”

Dat vindt trainer Maarten van Gastelen ook. “Ik gaf de groep vrijdagavond na een gezellige voetbalquiz de mogelijkheid om in het dorp nog even een biertje te pakken. Dat was om een uur of elf. Dat er spelers zijn aangehouden, zie ik als een smet op een verder prima verlopen trainingskamp. Dit soort zaken zijn natuurlijk niet goed voor onze naam. Daar baal ik echt van, vooral omdat we met Streefkerk dit seizoen zo positief in het nieuws staan vanwege onze goede sportprestaties."

"Wat mij betreft laten we de affaire zo snel mogelijk achter ons en concentreren we ons snel op het voetbal. Ik wacht uiteraard ook af wat het bestuur in deze zaak gaat doen. Daarna hoop ik dat we dit incident kunnen wegspelen met goede resultaten.”

https://www.hetkontakt.nl/alblasserwaard/nieuws/negen-inwoners-molenwaard-aangehouden-voor-vernielingen-in-zegge
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 8 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 21 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00