Ex-jeugdinternational Boverhof trainer van HSSC'61

Algemeen 153 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP/LOPIK –  De pas 28-jarige Marten Boverhof uit Lopik wordt met ingang van augustus de nieuwe technische man bij vierdeklasser HSSC’61. De voormalig jeugdvoetballer van PSV volgt in augustus de vertrekkende Wim Looijen op.

Boverhof vertrok als jeugdspeler van IJFC uit IJsselstein naar PSV.

“In  totaal heb ik elf seizoenen in Eindhoven gespeeld. Jarenlang reed ik met Aissatti en Affelay, die ook een tijdje mijn kamergenoot was, naar Eindhoven. Een vervelende en vooral hardnekkige knieblessure, opgelopen juist op het moment dat ik mijn contract bij PSV kon verlengen, betekende het einde van mijn voetbalcarrière. Best wel wrang, zeker omdat mijn generatiegenoten en ploeggenoten van Jong Oranje als Ron Vlaar, Ryan Babel, Hedwiges Maduoro en Ibrahim Affelay het goed doen. Persoonlijk heb ik mij maatschappelijk ontwikkeld  tot fysio-sporttherapeut en wil ik nu ook verder in het trainersvak”, vertelt de huidige assistent-trainer van hoofdklasser vv Montfoort.

32 Kandidaten
Overigens puilde de brievenbus op sportcomplex Het Plein uit. Maar liefst 32 kandidaten solliciteerden naar de functie van hoofdtrainer.

“Ongekend. Ook omdat de helft van die sollicitanten in onze ogen geschikt was. Met vijf kandidaten hebben we gesproken en uiteindelijk was Marten voor ons de meest geschikte. We zijn in ieder geval superenthousiast over deze jonge ambitieuze vent, die zelf op niveau heeft gevoetbald”, legt Henry Bikker, technisch senioren coördinator van HSSC'61 uit.

“Marten is weliswaar jong, maar heeft de nodige ervaring op BVO-niveau. In de jeugd van PSV was hij aanvoerder en heeft hij getraind onder Guus Hiddink en Gerald Vanenburg. Bij Oranje onder de 20 was Foppe de Haan zijn oefenmeester. Wij denken met Marten een trainer te hebben gevonden, die ons jeugdige eerste elftal een stap verder kan brengen. En ook een trainer die de talentvolle A-junioren kan begeleiden in hun overstap naar de senioren”, aldus Bikker.

“Ik wil niet gelijk spreken over een herhaling van de goede  lichting van zo’n vijftien jaar geleden, maar een stabiele derdeklasser moet er over een paar jaar wel inzitten. Natuurlijk moet Marten zich nog bewijzen, maar daar hebben wij alle vertrouwen in.”

Warm nest
“Ik ben heel blij met de door HSSC’61 geboden kans om voor het eerst als hoofdtrainer op eigen benen  te staan. Een bewuste keuze na twee jaar assistent te zijn geweest. Mijn eerste indruk is dat HSSC’61 een bijzonder warm nest en een zeer levendige vereniging is. Bovendien een club met talentvolle junioren in de wachtkamer. Als het mij lukt deze jongens in te passen, dan moeten we hoge ogen kunnen gaan gooien in de huidige klasse en op termijn weten te promoveren.”

Waar zijn eindstation als trainer ligt, weet Boverhof niet. “Zover kijk ik niet. Mijn eerste doel is om volgend seizoen bij HSSC’61 iets neer te zetten en vooral met plezier te gaan werken. Hopelijk kan ik de vereniging nog meer laten leven, dan dat zij nu al doet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden