Erik de Kruijk: 'Meteen drie cruciale duels'

Nieuws 3 keer gelezen

AMEIDE – "Het bevalt me prima bij SteDoCo. Zo goed zelfs dat ik in de winterstop voor twee jaar heb bijgetekend", zegt de 29-jarige aanvoerder Erik de Kruijk. "Er zijn al veel contracten verlengd en dat geeft rust in de groep."

Op zijn zestiende jaar vertrok Erik de Kruijk uit zijn vertrouwde voetbalomgeving. Na Willem II, Barendrecht, Lienden en JVC Cuijck is de middenvelder sinds dit seizoen weer te bewonderen in de Alblasserwaard.

“Ik had er geen probleem mee om kilometers te maken voor een training of een wedstrijd, maar een kwartiertje rijden naar de club is wel lekker hoor. En het is nog gezellig ook, samen met mijn neef Roel en Ruud de Groot in één auto. Nee, dorpsgenoot Sam Versluis rijdt niet mee, die kiest er voor om op eigen gelegenheid te rijden. Op zaterdag is Roel de BOB, hij drinkt geen druppel alcohol."

Afgelopen voetbaljaar wist het ambitieuze SteDoCo op de laatste speeldag het vege lijf te redden, maar dit seizoen hoeft daar niet voor te worden gevreesd. De mannen van trainer Virgil Breetveld staan in de subtop, met slechts drie punten achterstand op koploper Hoek.

“Hoek is de enige ploeg waar we volledig door zijn weggespeeld. Ik vind het moeilijk te voorspellen waar we eindigen. De eerste drie wedstrijden na de winterstop (FC ’s-Gravenzande, Achilles Veen en Hoek – TS) zijn cruciaal voor de rest van de competitie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden