Nivo Sparta maakt jacht op linkerrijtje

Nieuws 118 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Na een korte winterstop worden komend weekend de voetbalschoenen weer uit de mottenballen gehaald. De grootmachten uit de Bommelerwaard, Roda Boys en Nivo Sparta, stappen allebei in de bus voor een op papier niet al te lastige uitwedstrijd.

Eersteklasser Nivo Sparta ontmoet zaterdag in Amersfoort degradatiekandidaat Nieuwland. De Zaltbommelse formatie moet eindelijk werk gaan maken van de ambitie die aan het begin van dit seizoen werd uitgesproken: minstens het linkerrijtje. Na een valse start vergaarde Nivo Sparta in november en december veel punten, waarna vlak voor de kerst een zware deceptie volgde bij ARC: 5-0.

Nieuwland was de ploeg waartegen Nivo Sparta, dat vlak voor oudejaarsdag het contract met trainer Roland Schuermans met één seizoen verlengde, het seizoen in september met een indrukwekkende 3-2 zege wervelend opende.

Roda Boys
Roda Boys treedt dezelfde middag in Gorinchem aan tegen middenmoter SVW. De ploeg van de vertrekkende trainer Gerrie Schaap zal zich willen revancheren voor de 1-2 thuisnederlaag van afgelopen najaar. Ondanks dat verlies voert Roda Boys de tweede klasse F aan. Die riante positie werd vlak voor de winterstop veroverd nadat de Aalstenaren medekoploper Lienden met maar liefst 7-2 vloerden.

In dezelfde klasse staat GVV’63 voor de zware opdracht om het sterke Rijswijkse Boys te weerstaan. De Gamerense promovendus viel na een sterke seizoensstart terug naar de voorlaatste plaats. Het in de top meedraaiende Rijswijkse Boys lijkt daarom niet de aangewezen tegenstander om het geschonden zelfvertrouwen op te poetsen. Bij GVV’63 maakte trainer John Laponder bekend komende zomer te verkassen naar DSC uit Kerkdriel. In Gameren staat komend seizoen Frans Grondman, nu GDC, aan het roer.

Zuilichem
Zuilichem hoopt zaterdag de lijn van voor de winterstop door te trekken in een uitwedstrijd tegen NEO’25. Op de laatste speeldag van 2013 zette de derdeklasser in het hol van de leeuw Woudrichem verrassend met 2-4 opzij. NEO’25 heeft net als Zuilichem slechts enkele punten voorsprong op de degradatiezone.

DSC
DSC valt langzamerhand weg uit de top van de derde klasse C. Na de beschamende 4-1 nederlaag bij Emplina zijn de Kerkdrielenaren afgezakt naar de vijfde plaats. Zondag treft de ploeg van trainer Erik Meulendijk ODC, dat derde staat. Bij winst gaat DSC ODC op de ranglijst voorbij.

Hurwenen, Alem en Jan van Arckel
De Bommelerwaardse laagvliegers in de vierde klasse F krijgen er een zware dobber aan om aan degradatie te ontsnappen. Om aansluiting te houden met RKTVC moet het als voorlaatste geklasseerde Alem thuis winnen van het Heusdense HHC’09. Het arme Hurwenen, de hekkensluiter die tot dusver slechts twee punten vergaarde uit twaalf duels, gaat in Ammerzoden op bezoek bij Jan van Arckel. De vraag is of Hurwenen genoeg kwaliteit in huis heeft om de Bommelerwaardse derby glans en spanning te geven.

Overige clubs
Middenmoter Rossum kan zondag een kleine sprong maken bij winst tegen de hekkensluiter in de vijfde klasse D, Waalkanters/Opijnen. RKVSC uit Velddriel, één plaats boven Rossum, krijgt evenmin een grootheid op bezoek: Raptim. Hedel gaat op visite bij Ophemert en heeft een overwinning nodig om aansluiting te houden met de topvier. Heerewaarden is vrij.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden