Dirk Elbertse opnieuw trainer Lekvogels

Nieuws 27 keer gelezen

LEXMOND – Vanaf komend voetbalseizoen staat bij vierdeklasser Lekvogels een oude bekende voor de A-selectie. Dirk Elbertse uit Nieuwegein (Vreeswijk) is aangetrokken als opvolger van de vertrekkende Henk van der Weij.

De ervaren oefenmeester was twaalf jaar geleden voor het laatst actief op sportpark Het Bosch. Elbertse begint in augustus overigens aan zijn vierde termijn in Lexmond. Bijna dertig jaar geleden was hij ook al een seizoen trainer van Lekvogels.

Vervolgens was Elbertse eind jaren ’80 weer drie jaar actief bij de Vogels. Hij trainde toen de talentvolle lichting met mannen als Ron en Fred Quint, André Verhoef, Albert-John van der Vlies, Jaap van Reeuwijk, Guus de Bruijn, Koos Bikker en Nico Govers. Laatstgenoemde oud-speler wordt overigens toegevoegd aan de technische  staf en zal Elbertse gaan assisteren.

Hoopvol
Lekvogels-bestuurslid Jaap van Reeuwijk licht desgevraagd de toch wel verrassende terugkeer van Elbertse toe.

“Dirk heeft een prachtig verhaal en dito plannen. Hij wil zich verenigingsbreed gaan inzetten. Niet alleen voor het eerste elftal, maar zich ook bezighouden met de doorontwikkeling van ons jeugdbeleidsplan. Met een A-juniorenteam, een B-elftal en twee C-elftallen ziet de toekomst er bij Lekvogels in ieder geval hoopvol uit.”

Doorstroming
De inmiddels 60-jarige Elbertse, op dit moment trainer van de B-selectie van MSV’19 uit Montfoort, bevestigt de visie van zijn voormalige pupil.

“Toen bekend was dat er een vacature ontstond bij Lekvogels, ben ik benaderd. Ik stond daar positief tegenover en wilde het nog wel een keertje, inderdaad voor de vierde maal, proberen. Een goed gesprek deed de rest. We hopen op korte termijn een zekere doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal te realiseren.”

Elbertse, in het verleden oefenmeester van clubs als IJFC, De Meern, De Bilt en Maarssen, denkt nog even niet aan promotie. “Elke  vereniging wil zo hoog mogelijk voetballen, ook Lekvogels. Maar plezier in het spelletje vind ik veel belangrijker.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden