Fred Tromp nieuwe trainer Leerdam Sport’55

Nieuws 4 keer gelezen

LEERDAM – Fred Tromp is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Leerdam Sport’55. Tromp volgt dan Pim van Dam op, die na vier jaar stopt als trainer van de Leerdammers. Daarmee kiest Leerdam Sport opnieuw voor een relatief onervaren clubman als hoofdtrainer.

Tromp is momenteel werkzaam bij zondagvijfdeklasser Teisterbanders, koploper in de 5e klasse D. Daarvoor was hij bijna twee seizoenen trainer bij Haaften. Zijn gebrek aan ervaring als trainer op een hoger niveau maakt de keuze voor Tromp opmerkelijk. Toch is het dat volgend bestuurslid Jolanda Kanters niet.

“Pim had helemaal geen ervaring als trainer toen hij begon en die was ook succesvol”, legt Kanters uit. “Fred is een echte Leerdammer en Leerdam Sporter en weet hoe de club er voor staat.”

Organisatie
Kanters doelt daarmee op de organisatie van de huidige eersteklasser.

“De club in zijn geheel is nog niet meegegroeid met het niveau van het eerste elftal. Een trainer bij een eersteklasser verwacht misschien in een gespreid bedje terecht te komen en dat kunnen wij nog niet bieden. Daarom hebben wij bewust gekozen voor een trainer die geen jarenlange ervaring op een hoog niveau heeft.”

Ambitie
Tromp zelf is uiteraard erg blij met deze kans. “Dit is een heel mooie stap. Ik voetbal hier al vanaf de jeugd. Leerdam Sport is echt mijn club.”

Tromp heeft de ambitie om te slagen: “Als trainer streef je het hoogste na. Ik weet niet hoe het is en of ik het aan kan. Als je het niet probeert, weet je niet waar je plafond ligt.”

Ook volgens Tromp hoeft zijn gebrek aan ervaring geen nadeel te zijn. “Het gaat erom dat je je visie kunt overbrengen op een groep en ik denk dat ik dat met mijn enthousiasme moet kunnen.”

Mocht Leerdam Sport zich handhaven in de eerste klasse, moet Tromp extra aan de bak om de benodigde licentie te halen. Beide partijen kwamen een overeenkomst voor een jaar overeen. “Het doel is wel om daar een langere termijn van te maken. Zowel bij de club en de spelers als bij mij is er het geloof in een goede samenwerking.”

Selectie
Hoe de spelersgroep eruit gaat zien, weet Tromp nog niet. “Ik denk dat het gros van de spelers zal blijven. Een aantal jongens speelt hier al vrij lang, dus het kan best dat er iemand vertrekt.”

De terugkeer van Marko Luksen is volgens Tromp echter positief. “Dat kan zeker een stimulans zijn voor spelers om hier te willen voetballen.”

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 15 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44