Gerrie Schaap: ‘VVGZ club die bij me past’

Nieuws 4 keer gelezen

ZWIJNDRECHT – Gerrie Schaap keert met zijn nieuwe club VVGZ terug naar de Randstad. Een regio die de Amsterdamse trainer past als een oude jas. “Spelers zijn daar brutaler en gehaaider.”

De 49-jarige Schaap kwam vlak voor de jaarwisseling tot een akkoord met de eersteklasser uit Zwijndrecht. De vereniging benaderde zelf Schaap, die een maand eerder bij Roda Boys geen contractverlenging wist af te dwingen.

VVGZ hoopt met Schaap mee te blijven draaien in de hoogste regionen van de eerste klasse. Promotie naar de hoofdklasse is geen heilig doel.

Schaap: “Net als bij mijn eerdere club Nivo Sparta en nu bij Roda Boys wil het bestuur van VVGZ dat we leuk en aantrekkelijk voetbal spelen, zodat er veel mensen komen kijken. Het zou toch leuk zijn als we daarmee een naam krijgen in de Drechtsteden-regio, zodat ook mensen van buiten Zwijndrecht denken: hé, VVGZ speelt vanmiddag, zullen we daar eens gaan kijken? Je ziet het nu met Roda Boys: we spelen leuk, we staan bovenaan en dan komen er veel meer toeschouwers. Die waardering is voor een club alleen maar goed.”

Leuke mix
Vooral de doorstroming van jeugd geniet in Zwijndrecht voorrang. “Dat wil natuurlijk elke club”, relativeert Schaap, “maar VVGZ heeft talentvolle jeugdselecties. Om in het eerste elftal naar behoren mee te kunnen draaien, moet je als jeugdspeler hoog hebben gespeeld, vind ik. Bij VVGZ spelen nogal wat jongens van achter in de twintig die ik nog ken van de wedstrijden die ik met Nivo en Roda Boys tegen VVGZ speelde. Het is leuk als die generatie de opkomende generatie straks een beetje kan begeleiden. Dan kun je een leuke mix krijgen van spelers die al getrouwd zijn, technisch misschien minder begaafd zijn maar wel kunnen poetsen en talentvolle jonge voetballertjes.”

Mentaliteit
Met zijn overgang naar VVGZ verlaat Schaap de Bommelerwaard. Het weerzien met het ‘westen’ komt wat hem betreft op een goed moment.

“De mentaliteit is anders; brutaler, gehaaider, gebekter. Spelers uit onze regio laten zich nogal eens door de jongens uit de Randstad ondersneeuwen. Ga maar eens oefenwedstrijdjes spelen tegen ploegen uit Utrecht of Amsterdam en je begrijpt wat ik bedoel: de jongens van hier zijn snel onder de indruk. Respect is prima, maar ontzag hoef je niet te hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden