Gouden KNVB-speld voor Jan de Bruijn

Algemeen 187 keer gelezen

SCHELLUINEN – Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie ontving oud-vv Schelluinen voorzitter Jan de Bruijn de gouden waarderingsspeld van de KNVB.

Een zichtbaar ontroerde Jan de Bruijn, die bij zijn afscheid in september door de leden van vv Schelluinen al werd benoemd tot erevoorzitter, had deze waardering van de KNVB niet verwacht. “Super dat dit gebeurt. In het verleden ben ik, na een geschil van mening met de bond, een keer afgeschilderd als een 'misdadiger'. Maar dit is echt geweldig.”

De Bruijn doelde in zijn dankwoord op een akkefietje met een te laat ingestuurd wedstrijdformulier. Als preses werd hem dat, als eindverantwoordelijke,  zwaar aangerekend en mocht De Bruijn  tijdelijk zijn functie niet uitoefenen.

Iets daarvoor had Bart Bruggeman, vice-voorzitter van de KNVB-district Zuid I, het voorval ook aangehaald in zijn speech. “Je was in vele opzichten een steen, een kei. Niet alleen voor Schelluinen, maar ook voor het amateurvoetbal en de KNVB. Een steen des aanstoot was je soms ook. Maar dat heeft de KNVB er niet van weerhouden om toch de gouden speld uit te reiken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden