PCC krijgt 'droomfinale': Unitas tegen SVW

Nieuws 58 keer gelezen

GORINCHEM - Titelverdediger Unitas en stadgenoot SVW hebben zich vrijdagavond vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. SVW klopte Woudrichem met 5-3 en Unitas was een paar maten te groot voor GJS (8-1).

Voor de organisatie -die voor de komende drie jaar Proxsys heeft gestrikt als hoofdsponsor- een droomfinale, die herinnert aan de beginperiode van het prestigieuze toernooi.

In tegenstelling tot de kwartfinale verdienden de halve finales bepaald niet het predikaat 'opwindend'. Daarvoor was het krachtsverschil, zoals al enigszins was verwacht, te groot.

Tik
Woudrichem gaf SVW goed partij, maar was niet 'top', zoals coach Leon Elands het na afloop uitdrukte. Hij kon dan ook vrede hebben met de uitschakeling. De tweede goal van John Wijnbelt, vlak voor rust, was een tik die Woudrichem niet meer te boven kwam.

Na rust liepen de streepjes uit naar 5-1, waarna ze de teugels lieten vieren en Woudrichem -dat een prima toernooi speelde- de stand een draaglijker aanzien gaf.

Leon Elands: "Het zat er niet in. Na de vroege 1-0 achterstand scoorden we nog wel snel 1-1, maar de omschakeling bij de 3-1 was niet goed. Maar het geeft niets, ik ben trots op deze jongens. Onze tegenstanders voetballen elke week in de zaal. Wij niet. Het is lang geleden dat Woudrichem in de halve finale heeft gestaan, misschien wel zeven of acht jaar."

"Ik kan mij er in ieder geval niets van herinneren", lachte zijn pupil Mark van Bavel zuinigjes. "Zonde, maar ik moet wel zo eerlijk zijn dat we kwalitatief een stuk minder waren dan SVW. Bij ons loopt er geen enkele echte zaalvoetballer en dus hebben we het niet slecht gedaan."

Voor Van Bavel was de nederlaag extra zwaar. "Bij SVW staat mijn zwager Aljan Dekker op doel. Vandaag hadden we voor de wedstrijd regelmatig contact. In de wedstrijd pakte hij nog een aardig balletje van mij. Jammergenoeg."

Doelpuntenmakers SVW: John Wijnbelt (2x), Khalid Bendami, Christiaan Damen en Samir Amanzada.
Doelpuntenmakers Woudrichem: Marinko de Haas, Wilty Schaap en Wim Holster.

Ongelijke strijd
GJS trad in de halve finale met een verzwakt team aan, aangezien de eerste selectie 's morgens naar Spanje was vertrokken voor een trainingskamp. Hierdoor ontbraken onder anderen sterkhouders als Sjors Hendriks en Zeki Laaiti in De Oosterbliek. Unitas moest het doen zonder de geschorste doelman Joost Verberk, die prima werd vervangen door Dustin van Bezooijen.

De ongelijke strijd was voor rust al beslist (5-0). Een nederlaag met dubbele cijfers bleef GJS bepaald, mede door nonchalance aan de kant van Unitas.

Doelpuntenmakers Unitas: Mohammed Boukrouche (4x), Jamy Goemaat, Youssef Pyla, Christiaan Perrier en Corné van Horik.
Doepuntenmaker GJS: Lorenzo Agnoli.

De (reeds uitverkochte) finale tussen SVW en Unitas wordt een reprise van de spectaculaire poulewedstrijd, die SVW met 4-3 won.

(fotoreportage wordt later toegevoegd)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden