Unitas velt Leerdam Sport'55 in sudden-death

Nieuws 4 keer gelezen

GORINCHEM - Unitas heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de halve finales van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup. De titelverdediger had er een sudden-death voor nodig om Leerdam Sport'55 op de knieën te krijgen (5-4).

Unitas speelt vrijdagavond in de halve eindstrijd tegen stadgenoot GJS, dat op trainingskamp gaat en om die reden niet op volle sterkte kan aantreden. SVW neemt het op tegen het verrassende Woudrichem. Leuk detail van dat duel: de in Woerkum woonachtige trainer Cees van Bavel ziet zijn zoon Mark en schoonzoon Aljan Dekker, doelman van SVW, tegenover elkaar staan.

Het was een spectaculaire kwartfinale-avond in de volgepakte Oosterbliek met veel spanning en geweldige goals. Maar het mooist was tot het laatst bewaard. Unitas en Leerdam Sport'55 zorgden in de replay van de finale van vorig jaar voor een waar zaalvoetbalspektakel met alles erop en eraan.

Strateeg
Leerdam Sport was uiteraard gebrand op sportieve revanche en kwam op 0-1, maar Unitas groeide in de wedstrijd en liep uit naar 3-1, onder meer dankzij een heerlijke pegel van strateeg Jamy Goemaat.

Maar ook de roodhemden lieten zich de kaas niet zomaar van het brood eten. Leerdam Sport knokte zich terug naar 3-4 en toen Unitas-keeper Joost Verberk rood kreeg wegens hands buiten zijn doelgebied leek de verliezend finalist van vorig jaar op rozen te zitten. Leek, want in de vijf minuten durende man-meer-situatie werd niet gescoord.

Unitas leefde dus nog en zette Jamy Goemaat als vliegende keep in. Een meesterzet, want uitgerekend Goemaat dwong met zijn 4-4 een verlenging af. Unitas verprutste in de sudden-death de nodige kansen, totdat captain Mohammed Boukrouche als een duveltje uit een doosje dan toch de bevrijdende 5-4 tegen de touwen schoot.

Een haast euforische ontlading was het gevolg, want Unitas droomt al van een finale tegen stadgenoot SVW.

Onpasseerbaar
SVW was een maatje te groot voor Rijswijkse Boys. Aljan Dekker was opnieuw schier onpasseerbaar en stopte zelfs een penalty. Khalid Bendami was met drie treffers topscorer aan de kant van de streepjes.

Man of the match
GJS-Sliedrecht ontbrandde pas in de tweede helft, maar toen werd het dan ook een duel om je vingers bij af te likken. Sliedrecht kwam drie keer op voorsprong, maar evenzovele keren kwam GJS terug. De Oosterbliek maakte zich op voor een verlenging, maar daar wilde Sjors Hendriks niets van weten. Vlak voor tijd kroonde hij zich met een rake vrije trap tot 'man van de wedstrijd'. Aan de andere kant werd in de slotseconden nog een bal van de doelllijn gehaald.

Hilarisch
Ook Altena-Woudrichem kwam pas na rust echt los. Meest hilarische moment was een mislukte uitworp van de Woudrichem-keeper, die de bal tot zijn ontzetting pardoes in het eigen doel mikte. Geluk bij een ongeluk: geen goal, want de bal moet volgens de regels eerst buiten het doelgebied.

Altena verloor de aansluiting na twee gele kaarten. Woudrichem kwam op 5-2, zag nog wel de 5-3 vallen, maar liet het verder niet komen. Wim Holster maakte er twee aan Woerkumse kant.

(In de loop van vrijdag worden nog veel meer foto's toegevoegd)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 3 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 5 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 21 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00