Onnodig einde bekeravontuur LRC

Nieuws 76 keer gelezen

GELDROP – In Geldrop kwam voor LRC een einde aan het bekertoernooi. De plaatselijke zondageersteklasser was door een laat doelpunt te sterk: 2-1.

Bij LRC leefde na afloop het besef dat er meer in had gezeten. Voor rust was de thuisploeg de duidelijk bovenliggende partij, maar in de tweede helft herstelde LRC zich en leek een overwinning haalbaar. “We hebben nagelaten de wedstrijd naar ons toe te trekken. Voorin waren we niet scherp genoeg”, baalde trainer Marcel van Steenis.

Gelukkig
Voor rust had LRC weinig in te brengen. De sterke aanval van Geldrop kreeg enkele mogelijkheden en de 1-0, vijf minuten voor rust , was dik verdiend.

In de tweede helft kwam LRC beduidend beter voor de dag. Te veel kansrijke aanvallen werden echter niet in kansen omgezet. De gelijkmaker hing echter wel lange tijd in de lucht en kwam in de 70e minuut enigszins gelukkig tot stand. Een voorzet van Wesley Vaes bleef hangen, waarna Rogier Gerritsen met een half geraakte inzet de keeper verschalkte.

Strafschop
De Leerdammers roken de winst, maar die hoop leek drie minuten later alweer in rook op de gaan. Sebastiaan Gielens maakte in het strafschopgebied hands, waardoor Geldrop van elf meter mocht aanleggen. Giordano van der Pol ontpopt zich echter tot ‘penalty-killer’. Net als in de competitiewedstrijd tegen VVZ’49 koos de doelman de juiste hoek.

Vijf minuten voor tijd moest LRC zich echter alsnog gewonnen geven. Gielens ging opnieuw in de fout toen hij een bal niet weg kreeg. Een Brabantse aanvaller mocht op Van der Pol af en stiftte raak: 2-1.

“Op zo’n doordeweekse avond blijft het afwachten welke spelers op tijd bij zo’n verre uitwedstrijd kunnen zijn”, zei Van Steenis. “Maar als je er bent, wil je winnen. Dat was vandaag mogelijk geweest.”

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 2 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 2 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 2 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 11 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 11 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 12 uur geleden