Roger d'Hollosy: 'Het loopt zoals het loopt'

Nieuws 10 keer gelezen

MEERKERK - Roger d'Hollosy is 'gepakt' door de pure voetbalbeleving bij sv Meerkerk. Volgend seizoen gaat hij er als hoofdtrainer aan de slag.

Het wordt voor d'Hollosy zijn debuut als hoofdtrainer. Nog niet zo lang geleden nam d'Hollosy de honneurs bij de Meerkerkse hoofdmacht al waar, toen Bert Buizert dreigde op te stappen en korte tijd afwezig was.

“Toen Bert en het bestuur onlangs besloten na dit seizoen een punt achter de samenwerking te zetten en het bestuur mij benaderde, vond ik dat best lastig. Maar op zich is het een logische stap. Na een klein jaartje Meerkerk 3 werd ik de opvolger van Gert-Jan Potters, die bij MVV’58 op eigen benen ging staan. Na drie mooie seizoenen krijg ik nu de kans om door te schuiven naar het eerste elftal”, geniet de 42-jarige d’Hollosy.

Portugal
De geboren Utrechtenaar begon met voetballen bij Stichtse Boys.

“In de jeugd heb ik nog training gehad van de oud-Meerkerktrainer John Vink. Mijn seniorentijd heb ik doorgebracht bij EDO, een zaterdagvierdeklasser. Ik woon al jaren in Meerkerk en diverse keren is aan mij gevraagd om de overstap te maken. Maar ik verkoos met mijn vrienden in Utrecht te blijven spelen. Ik heb een jaar in Portugal gewerkt en daar ook gevoetbald. Ondanks blessureleed was het een mooi avontuur bij Esperanca de Lagos.”

Geen planner
Na terugkomst besloot d’Hollosy te stoppen.

“Tot volle tevredenheid van mijn vrouw. Inmiddels hadden we vier kinderen en het op en neer rijden naar Utrecht viel zwaar. Het duurde niet lang, twee weken later had ik mijn overschrijvingsformulier ingediend bij sv Meerkerk. De bedoeling was om af te bouwen in het derde, maar toen de trainer na een paar maanden vertrok heb ik zijn taak overgenomen. En na drie jaar vragen ze je om trainer van Meerkerk 1 te worden. Een echte planner ben ik niet, het loopt zoals het loopt. Overigens moet ik mijn TC2-diploma nog halen, als het goed is in april.”

Ideeën
Grootse renovatieplannen heeft de nieuwe technische man niet. “De pure voetbalbeleving bij sv Meerkerk, in de afgelopen jaren toch mijn cluppie geworden, spreekt mij bijzonder aan. We gaan dan ook geen gekke dingen doen. Ik heb wel bepaalde ideeën, maar dat betreft meer het organisatorische vlak.“

De eerste stap in die richting heeft Roger d’Hollosy al gezet. In zijn technische staf neemt hij zijn huidige assistenten bij Meerkerk 2, de oud eerste-elftalspelers Brian Vink en Jeroen de Waard, op. “We hebben een bijzonder goede klik en kunnen elkaars gedachten lezen."

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden