Beesd met Bender op zoek naar punten

Nieuws 28 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Beesd vond in Wim Bender de trainer die de ploeg in de derde klasse moet proberen te houden. Zondag staat op eigen veld tegen Baardwijk direct een cruciale wedstrijd op het programma.

Het gat tussen beide ploegen is met negen punten weliswaar groot, maar Baardwijk bungelt onderaan in de middenmoot van de 3e klasse C en moet dus een richtpunt vormen voor Beesd.

Angstgegner
Leerdam Sport won zaterdag knap met 1-4 bij CSW. De ploeg is nog lang niet uit de degradatiezorgen, maar zal weer hoop hebben. Zaterdag komt middenmoter Eemdijk op bezoek. Een overwinning is lastig, maar wellicht gaat het een keer mee zitten bij de hekkensluiter.

LRC gaat op bezoek bij ‘angstgegner’ Almkerk. Vorig seizoen pakte LRC slechts één punt in de twee onderlinge ontmoetingen. Omdat concurrenten VVZ’49 en FC Breukelen tegen elkaar spelen, kan LRC goede zaken doen bij winst.

Twijfelachtig
WNC zal in de 2e klasse een serie neer moeten zetten om weer mee te kunnen doen. Of de Waardenburgers hun knappe zege tegen Tricht een vervolg kunnen geven, is twijfelachtig. WNC gaat op bezoek bij titelkandidaat Lienden. Voor Tricht moet de wedstrijd bij Altena juist herstel op kunnen leveren. SC Everstein moet winnen om de laatste plaats achter zich te laten. Tegen Rijswijkse Boys is dat echter een pittige opgave.

Zegereeks
In 3C verloor Herovina zaterdag ongelukkig bij Ameide. Het was de derde nederlaag op rij voor de ploeg van scheidend trainer Hans Richters. Met de thuiswedstrijd tegen ZBC’97 staat er zaterdag weer een zware wedstrijd op het programma. ASH en EBOH moesten voortijdig van het veld. Komend weekend gaat de ploeg uit Hellouw op bezoek bij koploper Papendrecht. Een gelijkspel zou al een stunt zijn.

Heukelum kwam afgelopen weekend helemaal niet in actie. Op eigen veld gaat de nummer laatst van 3D proberen de ingezette zegereeks voort te zetten. Tegenstander op sportpark De Vriezenwijk is SSC’55.

Onberekenbaar
Om in de titelrace te blijven, moet Asperen wekelijks winnen. Op het eigen kunstgras lukte dat dit seizoen nog iedere wedstrijd. Het onberekenbare Dubbeldam komt op bezoek. Dat is één van de twee ploegen die Asperen dit seizoen punten wist af te snoepen. Haaften krijgt bezoek van koploper Streefkerk. Niet verliezen zou een knappe prestatie zijn voor de brigade van Teus van Wijngaarden.

Datzelfde geldt ook voor HSSC’61 en Vuren, die tegen respectievelijk Arkel en Schelluinen spelen. SVS’65 zal op eigen veld tegen Raptim weer eens een resultaat willen boeken.  In de 4e klasse D gaat MVV’58 op bezoek bij Kerkwijk. Altijd lastig.

Op zondag staat voor Rhelico de uitbeurt bij Nieuwkuijk op het programma. Geen makkelijke wedstrijd, maar Nieuwkuijks nederlaag bij Maliskamp afgelopen weekend zal de ploeg uit Rumpt moed geven.

door Maarten van Hoogevest
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 9 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33