Gaat Sleeuwijk koploper Unitas na zaterdag in de nek hijgen?

Algemeen 4 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – We naderen de winterstop. De spelers moeten dus nog even bij de les blijven.

Dat geldt zeker voor Kozakken Boys. De ‘Boys’ moeten niet alleen Rijnsburgse Boys van zich afschudden op de Zwaaier; daarnaast zullen ze hopen dat IJsselmeervogels een steek laat vallen bij FC Lisse en dan lonkt het winterkampioenschap in de topklasse.

Een club die zeker bij de les moet blijven is Achilles Veen. De hoofdklasser staat maar op drie punten van koploper Zwaluwen. Om bovenin mee te blijven draaien kan het zich geen misstap permitteren tegen hekkensluiter Oranje Wit. Een overwinning zou bovendien een mooie afsluiting zijn van het tijdperk op De Heuye.

Almkerk krijgt het in de eerste klasse A zwaar tegen koploper LRC. Wie weet maakt de kat in het nauw Almkerk rare sprongen.

Cruciaal
In de tweede klasse moet Rijswijkse Boys kunnen winnen van hekkensluiter SC Everstein. In Eethen staat de wedstrijd GDC tegen GVV’63 op het programma. Een cruciaal duel om de punten onderin de ranglijst. Altena kan zich uit de zorgen hijsen met een overwinning bij Tricht. Dat zal echter niet meevallen.

In de derde klasse valt het duel Sleeuwijk tegen Unitas op. Zullen de manschappen van trainer Philip den Haan in staat zijn de koploper uit Gorinchem beentje te lichten is de vraag, die zaterdag wordt beantwoord op De Roef.

In Andel speelt Sparta’30 de streekderby tegen Wilhelmina’26. Het kan hier alle kanten op. Hetzelfde geldt voor de streekderby tussen NOAD’32 en Woudrichem.

In de vierde klasse speelt Giessen tegen Nordea. Dat moet drie punten op leveren op de Grienduil.

Zondag
Op zondag in de vierde klasse C krijgt Dussense Boys het lastig tegen het bezoekende Blauw Wit’81. Be Ready gaat naar DIA. Dat de punten meegaan naar Hank is onwaarschijnlijk gezien de ranglijst. HHC’09 worstelt in de onderste regionen van de vierde klasse F. Drie punten bij de directe concurrent RKTVC zijn dan ook meer dan welkom.    

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden