Cornelissen werkt aan rendement aanvallers 'Boys'

Nieuws 5 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys koos na de succesvolle jaren onder trainer Michel Langerak voor een nieuwe weg. Het duo Corneille/Cornelissen bepaalt dit seizoen, in de rug gedekt door technisch directeur Kees Spaan, het technisch beleid.

Dat voormalig NAC-topscorer Ton Cornelissen bij Kozakken Boys betrokken raakte, is geen toeval. Hij volgde twintig jaar geleden met Spaan in Schelluinen de verkorte trainingscursus TC II voor ex-profs. “Pracht tijd, met onder meer Mario Been, Adri van Tiggelen en Michel Langerak. Kees en ik hebben altijd contact met elkaar gehouden. Ik heb nog een jaar voor Kozakken Boys gespeeld. Later hebben wij elkaars netwerk gedeeld en van het één kwam het ander.”

Honkvast
Cornelissen is honkvast. “Ik heb in mijn voetballeven als spelers maar drie clubs gehad. SCO/Oosterhout, waar mijn opa en oma de oprichters waren, NAC/Breda en Kozakken Boys. Ik ben drie keer trainer geweest bij SCO en werd trainer bij Altena, waar ik in de winterstop zelf ben opgestapt.”

Bij NAC trainde hij in de periode Ernie Brands en Henk ten Cate wat jeugdteams en verzorgde voor de Bredase club de scouting. In die periode ging Kozakken Boys-speler Christian Opschoor naar NAC. Cornelissen deed de scouting voor Oisterwijk en vorig jaar nog voor JEKA. Na een gesprek met Spaan stapte hij in bij de Kozakken Boys-familie.

“Ik heb geen ambitie om hoofdtrainer te worden. Deze rol bij Kozakken Boys bevalt mij uitstekend. Ik zou hier wel een aantal jaren in verder willen. De club heeft duidelijk gesteld dat zij het aanstellingsbeleid bepaalt. Het kan dus niet meer zo zijn dat een nieuwe hoofdtrainer zijn assistent meeneemt.”

Detail
Cornelissen is geen doorsnee assistent. Gezien zijn verleden als spits van NAC heeft hij extra aandacht voor de aanvallers van Kozakken Boys.

“Ik werk tot in detail met spelers als Ismaïl Yildirim. Bij hem is dit seizoen het rendement duidelijk verbeterd. Voor Kozakken Boys is het belangrijk dat naast Arif Irilmazbilek en Sjoerd van der Waal meer spelers gaan scoren. Bovendien werken wij aan een model waarin Kozakken Boys meer via de vleugels doorkomt, waarbij Arif meer voorzetten vanaf de zijkant krijgt.”

Jammer
Cornelisse vervolgt: “Het verwachtingspatroon is na de achtste plaats in het debuutseizoen in de topklasse hoog. Wij hebben natuurlijk Lucius en Buijs erbij gekregen. De supporters rekenen erop dat wij opnieuw een stap gaan maken.”

Kees Spaan is niet verrast dat Kozakken Boys nu top drie speelt. “Wij hebben een uitstekende selectie waar van de basis de laatste jaren maar een paar spelers zijn vertrokken. Ik vind het jammer dat Benjamin de Gans is weggegaan. Aanvankelijk was ik tevreden met een top vijf plaats, maar met Lucius en Buijs erbij is de huidige tweede plaats niet echt verrassend. De zware blessures van de verdedigers Mo Hammouti en Wesley Pollemans kunnen wel een rol gaan spelen als straks de kaartenlast gaat oplopen.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33