Maikel Valkis (20) overweegt einde voetbalcarrière

Nieuws 4 keer gelezen

KERKWIJK – Resoluut stoppen met voetbal. Die gedachte spookt door het hoofd van Kerkwijk-aanvoerder Maikel Valkis nadat hij zaterdag mogelijk met gescheurde enkelbanden het duel tegen Well voortijdig moest beëindigen.

De linkerenkel zit momenteel in het verband en is nog te dik voor medisch onderzoek. Mogelijk meldt Valkis zich morgen (zondag) in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch voor een definitieve diagnose. Valkis houdt ernstig rekening met gescheurde enkelbanden. Daarmee zou dit seizoen erop zitten. Een ander scenario is dat er alleen een beginnend scheurtje wordt geconstateerd. In dat geval is hij zes à acht weken uitgeschakeld.

De twintigjarige captain kampt al zeker acht jaar met zwakke enkels. In het verleden hield vooral zijn rechterenkel hem frequent geblesseerd aan de kant, maar nu breken problemen aan zijn linkerenkel hem op. Valkis sprak zaterdagmiddag diverse mensen binnen de club. Tegen hen liet hij doorschemeren dat hij zijn voetbalschoenen mogelijk aan de wilgen hangt.

Timmerman
“Ik ben in het dagelijks leven timmerman. Moet ik dan telkens bij mijn baas komen en zeggen dat ik weer geblesseerd ben? Tot nu toe ben ik bij elke blessure hard voor mezelf geweest, maar een blessure gaat toch ten koste van je arbeidsproductie.”

Valkis is een van de dragende spelers van Kerkwijk en wordt gezien als speler met de grootste potentie. Zijn trainer Albert de Laat liet zich eerder dit seizoen ontvallen dat de Kerkwijker het in zich heeft om bij een tweedeklasser te spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden