‘Ik had ze liever allebei binnenboord gehouden’

Nieuws 169 keer gelezen

LEERDAM – Leerdam Sport’55 zette afgelopen week Tommy Kant uit de selectie. Na het incident tussen Kant en medespeler Achraf Chentouf gaf die laatste in het AD te kennen dat hij ‘nooit meer met Kant in de kleedkamer wil zitten.’ De club moest dus kiezen en koos voor Chentouf.

Hoofdtrainer Pim van Dam is niet gelukkig met de situatie: “Natuurlijk is dit vervelend. Ik had liever gehad dat de spelers het onderling hadden uitgesproken en dat iedereen binnenboord was gebleven. Maar dat kon niet.”

Geen racist
In hetzelfde artikel in het AD bestempelde Chentouf de tirade van Kant als racistisch. Dat schoot bij Kant in het verkeerde keelgat.

“Iedereen die mij kent, weet dat ik geen racist ben”, vertelt Tommy Kant. “Ik heb altijd met jongens met verschillende achtergronden gevoetbald. Dat gaat er wel eens hard aan toe, van twee kanten. Dan geef je elkaar na de training of wedstrijd een hand en praat je even en dan is het weer klaar.”

Frustratie
De uitbarsting van Kant bracht een al langer bestaande frustratie aan het licht. Spelers ergeren zich steeds meer aan de manier van coachen van Chentouf.

“Daar is al vaker over gesproken”, vertelt Kant. “Zaterdag was hij weer negatief tegen sommige spelers, toen heb ik hem gevraagd normaal te coachen. Na mijn tweede gele kaart begon hij ook tegen mij. Toen kwam alle frustratie eruit. Ik was het helemaal zat.” Tommy Kant werd voor zijn 'uitbarsting' door de KNVB voor twee wedstrijden geschorst.

Karakter
Van Dam begrijpt dat spelers moeite hebben met de manier waarop Chentouf zich in het veld uit, maar vindt dat ze daarmee om moeten kunnen gaan. “Het zit in zijn karakter zich zo te uiten. Hij bedoelt het niet slecht, maar het komt verkeerd zijn mond uit. Dat is al vier jaar zo, maar nu we minder presteren, kunnen spelers daar blijkbaar slechter tegen.”  

Vervelend
Dat de club de kant van Chentouf koos, heeft meerdere redenen. Van Dam wil er niet teveel over kwijt.

“Chentouf zit in ieder geval al een tijdje bij de club en heeft in die jaren krediet opgebouwd.”

Voor Kant vindt hij het vervelend dat het zo afloopt. “Hij ging bij Roda Boys met problemen weg en nu hier weer. Dat is niet leuk. Ik ben ervan overtuigd dat Tommy niet iemand is die mensen beschadigt. Hij riep nu echter iets wat niet door de beugel kan.”

Ook Kant zelf vindt het niet leuk dat hij weer een club vroegtijdig verlaat. “Sinds ik bij GJS weg ben, ben ik overal weggestuurd. Bij Leerdam Sport had ik het fantastisch naar mijn zin. Het was een fantastische groep. Ik kwam altijd met verhalen thuis en kon lekker op de fiets. Heel vervelend dat het zo eindigt.”

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden