Roda Boys kan Lienden op afstand zetten

Nieuws 13 keer gelezen

BOMMELERWAARD - Alle ogen van voetbalminnend Bommelerwaard zijn komende zaterdag gericht op Roda Boys. De koploper in 2F ontvangt in eigen huis naaste achtervolger Lienden.

Beide ploegen hebben 24 punten uit elf wedstrijden, maar het doelsaldo van Roda Boys (+17) is aanmerkelijk beter dan dat van Lienden (+11). Opvallend is de taaie defensie waarmee de thuisploeg dit seizoen opereert: nog maar acht tegendoelpunten.

De twee koplopers kunnen terugkijken op een prima generale. Afgelopen zaterdag won Lienden thuis nipt van GJS, terwijl Roda Boys met 1-4 tekeer ging bij Tricht. De laatste nederlaag en het enige verlies dit seizoen dateert alweer van eind oktober.

In dezelfde klasse ontvangt het opvallend goed presterende GVV’63 laagvlieger Capelle. De Gamerense trainer John Laponder noemt het duel tegen de Capellenaren, en een week later tegen GDC, cruciaal voor de nabije toekomst. Net als GVV’63 zullen beiden ploegen dit seizoen lang voor lijfsbehoud moeten strijden. GVV’63 won afgelopen zaterdag met verrassende cijfers (0-4) bij SVW.

Nivo Sparta
Het gestaag klimmende Nivo Sparta kan definitief aanhaken bij de middenmoot in de eerste klasse A. Daarvoor moet wel een serieuze klip worden omzeild: het op de vierde plaats bivakkerende Zuidvogels. De prestaties van de voorbije weken spreken in het voordeel van de Zaltbommelse thuisploeg: tien punten uit de laatste vier duels.

Zuilichem
In de derde klasse D krijgt Zuilichem een uitgelezen mogelijkheid om verder afscheid te nemen van de onderste regionen. De roodzwarten ontvangen in eigen huis staartploeg Heukelum. Makkelijk zal de wedstrijd niet worden: afgelopen zaterdag haalde Heukelum tot verbazing van vriend en vijand met 6-1 hard uit tegen middenmoter Good Luck.

4e klasse D
In de spannende vierde klasse D treffen de twee Bommelerwaardse dorpsclubs Well en Kerkwijk elkaar. Kerkwijk geldt als uitgesproken favoriet, maar de formatie van Albert de Laat is nogal wisselvallig. Het verschil tussen beide ploegen is acht punten (Well één duel minder gespeeld).

Well krikte het zelfvertrouwen zaterdag op met een recordoverwinning tegen Olympia’60 (8-1); Kerkwijk was vrij. Verlies van Kerkwijk kan in het voordeel zijn van Brakel. Bij winst uit bij Nordea en verlies van Kerkwijk nadert Brakel de Kerkwijkers tot op één punt.

DSC
In de achtervolging op RKDVC en Boxtel krijgt DSC komende zondag een zware kluif aan BMC. De zondagderdeklasser uit Kerkdriel speelt thuis tegen de nummer vier van de ranglijst. DSC heeft geen beste status van dienst waar het thuiswedstrijden betreft. Alle drie de nederlagen van dit seizoen werden geleden in eigen huis.

Jan van Arckel
Ook Jan van Arckel (vierde klasse F) kan de borst natmaken. Na het zware uitduel bij Nieuwkuijk (1-1) wacht de Ammerzodenaren met een bezoek aan FC Engelen opnieuw een zware wedstrijd op vreemde bodem. Bij verlies en winst van GVV bij Rhelico zakken de mannen van trainer Rob van Loon verder weg uit de absolute top van 4F.

5e klasse D
In de vijfde klasse D treffen de streekclubs Rossum en RKVSC elkaar. Beide middenmoters speelden afgelopen week gelijk. Hedel, verdienstelijk vijfde, ontvangt de bijna ongenaakbare koploper Teisterbanders uit Kerk-Avezaath. Heerwaarden (5 punten) gaat in Den Bosch op bezoek bij de directe achtervolger van Teisterbanders, TGG (27 punten).

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden