Verveer over vertrek: 'Wellicht ook beter voor mij'

Nieuws 3 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND - Aan het eind van dit seizoen scheiden de wegen van trainer Jan Verveer en vv  Nieuw-Lekkerland zich. “Op een of andere manier is er geen maximale klik”, erkent de coach. “Maar dat neemt niet weg dat ik er alles aan zal doen om  mijn elftal in de eerste klasse te houden.”

De beleidsbepalers van de laaggeklasseerde ex-hoofdklasser melden in een vrij summier persbericht dat club en trainer in goed overleg hebben besloten de samenwerking komende zomer te zullen beëindigen. Doorvragen heeft geen zin, zo blijkt.

“In het persbericht staat de informatie”, stelt bestuurslid technische zaken Aart van der Ham. “Daar wil ik het bij laten.”

Plezier
Ook Jan Verveer kiest voor korte teksten, al wil hij wel iets meer kwijt over de situatie. “Er ontbreekt deels een klik tussen mij, bestuur en spelersgroep”, zegt hij. “Ik wil op een bepaalde manier werken, maar dat lukt niet helemaal. Een heel belangrijke factor vond en vind ik dat het plezier terug moest binnen de spelersgroep. In dat geval zou er een mooie bijkomstigheid zijn: dan heb ik er zelf ook lol in…" 

"Dat het bestuur heeft aangegeven volgend jaar met een andere trainer te willen gaan werken, is haar goed recht. Misschien is dat ook wel beter voor mij, want dat geeft me de gelegenheid om een nieuwe club te gaan zoeken waar ik wel maximaal plezier kan beleven.”

Kin omhoog
Volgens Jan Verveer houdt een en ander zeker niet in dat hij zijn motivatie heeft verloren om Nieuw-Lekkerland van training en coaching te voorzien. “De kin gaat omhoog”, zegt de Kinderdijker. “Ik wil er absoluut aan blijven werken om mijn elftal in veilige haven te loodsen. Nieuw-Lekkerland moet zich alleen wel afvragen waarom er in een tijdsbestek van twee seizoenen twee trainers vertrekken (doelt op zijn voorganger Marco van Rijn en zichzelf, red.). Voor de rest zeg ik er niets over. De club is nu gebaat bij rust. Laten we ons nu maar concentreren op klassenbehoud.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden