Utrechts trio geeft LRC Leerdam wat extra’s

Nieuws 7 keer gelezen

LEERDAM - Zaterdag speelt LRC Leerdam op eigen veld de topper tegen VVZ’49 uit Soest. Bij winst zijn de Leerdammers de nieuwe koploper en kunnen zij mogelijk als winterkampioen, met al een periodetitel op zak, het nieuwe jaar in.

Bij LRC zal het Utrechtse trio Vaes, Van der Pol en Verheul zeer waarschijnlijk spelen. Het scoutingsteam heeft goed werk verricht, want het zijn stuk voor stuk spelers die bij LRC Leerdam wat extra’s brengen en bovendien ook nog eens goed in de groep liggen.

De reis, drie tot vier maal per week vanuit het Utrechtse naar Leerdam, is voor Wesley Vaes, Giordano van der Pol en Vincent Verheul een klein feestje. Een aanvallende linkerverdediger, een gedreven doelman en een wervelende vleugelaanvaller. Het trio dat sinds dit seizoen het paars/wit van LRC Leerdam draagt, heeft het dan ook uitstekend naar de zin.

Vaes: “Voor ons is het echt leuk om hier steeds naartoe te rijden, te trainen en de wedstrijden te spelen. LRC is een warme club met fijne mensen. Bovendien loopt het lekker. Wij doen mee bovenin en dan is de sfeer allicht goed. Ik zit hier uitstekend in mijn vel.”

Voor Wesley Vaes (21) is bij LRC Leerdam niet alles nieuw. “Met Vincent Verheul, Hans Odijk en Robin Boekhout speelde ik eerder samen bij FC Den Bosch. Nu ik bij LRC Leerdam speel, wil ik hogerop. Met dit team kunnen wij de hoofdklasse halen. Persoonlijk hoop ik ooit nog eens de topklasse te bereiken.”

Multifunctioneel
Trainer Marcel van Steenis is blij met de multifunctionele verdediger, die ook aanvallend prima tot zijn recht komt. “Ik heb als linksback een redelijk vrije rol. Ik kan de aanval kiezen waar mogelijk en dat ligt mij wel.”

De wedstrijd bij Leerdam Sport zal Vaes niet snel vergeten. “Wat een sfeer, echt geweldig om mee te maken. Ik had nog nooit voor 3000 toeschouwers gespeeld. Nerveus was ik in het duel toch niet. Ik heb gewoon mijn ding gedaan, al speelden wij toen als team niet onze beste wedstrijd. Ik vond het wel mooi dat onze overwinning zoveel mensen gelukkig heeft gemaakt. Toen werd mij duidelijk hoe het voetbal hier in Leerdam leeft.”

Evenals alle andere spelers van LRC Leerdam weet Wesley Vaes weinig of niets van de tegenstanders in de eerste klasse A. VVZ’49 uit Soest is ook zo’n grote onbekende. Ongetwijfeld een uitstekend team dat niet voor niets zaterdag als koploper naar Leerdam komt.

Vaes: “Toevallig kent Vincent Verheul één van de middenvelders, Sven Kolle, van dat team. Hem kan ik zaterdag de hand schudden, want ik ken hem oppervlakkig van het stappen.”

LRC Leerdam won zaterdag nipt, maar wel uiterst verdiend bij Roda’46. “Wij hebben het ons daar zelf lastig gemaakt door die tweede treffer te laat te scoren. Vijf minuten voor het einde had de tegenstander een grote kans om langszij te komen. Dat gebeurde gelukkig niet, want dan had de wedstrijd tegen VVZ in een heel ander perspectief komen te staan.”

Bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden