Sjoerd van der Waal kijkt uit naar IJsselmeervogels

Nieuws 8 keer gelezen

WERKENDAM - Ruim vijf weken geleden brak Sjoerd van der Waal in het duel met Katwijk zijn kaak op twee plaatsen. De chirurg die hem opereerde adviseerde de behendige, aanvallende middenvelder om tot de winterstop voorzichtig te doen. “Maar na drie weken kon ik alles weer en heb ik de draad weer opgepakt. Na twee invalbeurten stond ik zaterdag tegen Lisse weer in de basis.”

Hoe belangrijk hij voor het team is maakte Van der Waal op slag van rust duidelijk. Kozakken Boys had het lastig in de Bollenstreek, maar opeens glipte Van der Waal tussen de linies door en zette Kozakken Boys op voorsprong. Het was de ommekeer in het duel dat uiteindelijk vrij gemakkelijk met 1-3 werd gewonnen.

Thuissyndroom
Van der Waal zag de nederlagen tegen Capelle, Excelsior’31 en ONS Sneek deels vanaf de bank. Hij wil niet van een thuissyndroom weten. “Het waren ongelukkige momenten die de uitslag bepaalden. Ploegen als Sneek en Capelle kwamen bijna niet op onze helft. Mogelijk moeten wij nog leren om in thuisduels de wedstrijden zakelijk over de streep te trekken. Wij hoeven toch niet altijd aan te vallen? Onze supporters zullen het echt wel waarderen als wij een wedstrijd op een andere wijze tot een goed einde brengen.”

Details
Van der Waal kijkt uit naar zaterdag, als koploper IJsselmeervogels op bezoek komt. “De twee beste ploegen uit de topklasse staan tegenover elkaar. Het duel zal op details beslist worden. Ik ben heel erg benieuwd. Tijdens de winterstop kunnen wij de eerste seizoenshelft evalueren en met z’n allen kijken wat goed en minder goed is gegaan. Je ziet in de topklasse dat teams die langdurig met elkaar spelen overeind blijven.”

Van der Waal noemt naast Kozakken Boys ook Excelsior’31, dat steeds beter presteert. “Waarom zou Kozakken Boys straks geen kampioen kunnen worden?”

Doorontwikkelen
In Van der Waal, docent lichamelijke opvoeding, schuilt in de toekomst een toptrainer. Hij is slim als voetballer, leest de wedstrijd goed en kan het ook nog eens goed overbrengen. Van der Waal is in het bezit van het trainersdiploma UEFA C en denkt zelfs al hardop na over de toekomst van Kozakken Boys en zijn mogelijke toekomst als trainer.

“Een team moet altijd blijven doorontwikkelen. Zodra je het gevoel hebt dat een speler stil staat in zijn ontwikkeling, moet je ervoor zorgen dat er iemand komt die beter is of hem op scherp zet. Dat noem ik doorselecteren.”

Rust
Over de huidige groep maakt hij zich geen zorgen. “Er is hier rust in de tent. Vijf spelers hebben een doorlopend contract en met de overige zal na volgende week weer gesproken worden. Als je op tijd afspraken maakt, houd je andere clubs van je af.”

Van der Waal maakte als 21-jarige de overstap naar IJsselmeervogels. “Toen kon dat nog. Nu gaan spelers uit het westen die kant niet meer op. De afstand en de belasting zijn gewoon te groot. Bovendien is Kozakken Boys voor spelers echt top.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 4 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 4 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 8 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 10 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 22 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00