Richard Elzinga vertrekt bij vv Papendrecht

Nieuws 11 keer gelezen

PAPENDRECHT - Richard Elzinga vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer bij vv Papendrecht.

“Dat besluit had ik in eerste instantie een paar weken geleden al genomen”, vertelt de ex-prof van onder meer SC Cambuur en Sparta Rotterdam. “Drie jaar is in principe genoeg, vind ik. Dan zijn de spelers en de trainer doorgaans toe aan een nieuwe prikkel. In het geval van Papendrecht kwamen daar nog twee factoren bij: het aangekondigde  afscheid van mijn technische steun en toeverlaat Mark Kalishoek en een verschil in visie tussen het bestuur van de club en mijn persoontje. Waar de schoen wringt? Dat is iets tussen de clubleiding en mij. Moet je verder ook niet dramatisch over doen.”

Twijfelen
Nadat Elzinga in kleine kring liet weten Papendrecht te zullen verlaten, kwam er binnen selectie en begeleidingsstaf een beweging op gang om de  succesvolle coach alsnog te verleiden tot een verlengd verblijf op sportpark Slobbengors. “Dat bracht me aan het twijfelen, moet ik eerlijk bekennen”, aldus Elzinga. “Om die reden besloot ik het toch nog een kans te geven. Belangrijke factor daarin was overigens wel  dat ik graag wilde dat Mark Kalishoek dan ook zou aanblijven. Nu hij dat niet doet, houdt het op.”

Verbondenheid
“Als bestuur hadden we er graag nog een seizoen aan vastgeplakt met Richard Elzinga”, reageert voorzitter Bram Blom. “Er waren inderdaad wat zaken op het organisatorische vlak waarover de trainer en het bestuur van mening verschillen. Dat kan gebeuren. En we snappen ook dat hij verbondenheid voelt met Mark Kalishoek. Nadat die had gezegd aan het eind van dit seizoen afscheid te zullen nemen, zijn we in contact getreden met een kandidaat-opvolger. Inmiddels hebben er twee gesprekken  plaatsvonden. Dat gaan we nu niet afbreken. Dat zou namelijk niet correct zijn.”

Elzinga kijkt ondertussen om zich heen in het voetbalwereldje. “Dat doe ik heel ontspannen”, glimlacht de Fries. “Elke club die graag stappen omhoog wil zetten is in principe interessant.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33