Jeffrey Kooistra weg bij WNC

Nieuws 10 keer gelezen

WAARDENBURG – Jeffrey Kooistra vertrekt na dit seizoen bij WNC. Dat heeft de club uit Waardenburg donderdagavond bekend gemaakt.

Kooistra is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de ambitieuze tweedeklasser. Vorig jaar eindigde de ploeg op een teleurstellende tiende plaats. Ook dit seizoen doen De Waardenburgers nog niet mee om de bovenste plaatsen.

Gevoel
Die tegenvallende resultaten zitten Kooistra dwars: “Ik kan niet tegen mijn verlies. Ik heb het hier prima naar mijn zin. We missen echter het laatste stapje om wat we doen om te zetten in goede resultaten.”

Kooistra ging op zijn gevoel af. “En toen kwam ik tot de conclusie dat twee jaar WNC genoeg is. Ik had de keuze ook kunnen uitstellen en wachten of de resultaten beter worden. Als dat echter niet gebeurt, kun je pas laat je vertrek bekend maken. Dan zadel je de club met een probleem op.”

Nacompetitie
Kooistra heeft vertrouwen dat hij en de club het huidige seizoen goed kunnen afmaken. “Ik blijf gewoon mijn werk vol overgave doen. We moeten vanuit onze huidige positie jagen op de plekken die recht geven op de nacompetitie.”

De bekerwinst tegen Achilles Veen was een opsteker. “Daarin willen we ook ver komen”, aldus Kooistra. WNC speelt in de volgende bekerronde overigens tegen zondagvierdeklasser Den Dungen.

Trainingspak
De geboren Amsterdammer was eerder als trainer en directeur actief in het betaald voetbal en de top van het amateurvoetbal bij onder meer FC Omniworld en RBC Roosendaal. Hij weet nog niet wat hij komend jaar gaat doen. “Na een tijdje geen trainer te zijn geweest, kon ik dit jaar mijn trainingspak weer aan doen. Dat smaakt naar meer. Ik ben WNC dan ook dankbaar dat ik de kans gekregen heb om dit weer op te pakken.”

Kooistra heeft de papieren om in het betaald voetbal te trainer, maar die ambitie heeft hij niet. Hij heeft een eigen bedrijf en is als scout verbonden aan de Engelse profclub Brighton. “Dat slokt genoeg tijd op. Het maakt met niet uit of ik bij een vierde- of hoofdklasser terecht kom. Als de club maar ambitie heeft en ik er mijn ei kwijt kan.” 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden