Sleeuwijk kan zich tegen Sparta'30 geen nederlaag permitteren

Nieuws 44 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Opvallend in het Land van Heusden en Altena is komende zaterdag de streekderby in de derde klasse tussen Sleeuwijk en Sparta’30.

De Andelaren zagen afgelopen zaterdag hun zegereeks ruw onderbroken worden door NEO’25. Sleeuwijk zit nog steeds in een ‘flow’ en kan zich geen verlies permitteren in de achtervolging op koploper Unitas. Sparta’30 zal de misstap goed willen maken. Dat wordt dus spannend op De Roef in Sleeuwijk.

In de topklasse gaat Kozakken Boys naar FC Lisse. De gastheren staan twee punten achter op de ‘Boys’. Dat mag de ploeg uit Werkendam zich dus niet aan laten leunen.

Subtop
Bij Achilles Veen in de hoofdklasse is het de vraag of ze in zijn voor een ‘stuntje’ tegen RVVH. Aan spanning zal het niet ontbreken bij het duel op De Heuye. Bij winst gaat Achilles Veen echt meedoen in de subtop. Dat geldt niet voor Almkerk in de eerste klasse. Winst bij koploper VVZ’49 zou een wonder op zich zijn.

In de tweede klasse moet Rijswijkse Boys in staat worden geacht de hoge positie op de ranglijst te consolideren bij SV Capelle. GDC heeft degradatiezorgen. Drie punten tegen SC Everstein zijn dan ook welkom in Eethen. Altena staat er ook niet best voor. Winnen tegen WNC zal echter een zware kluif worden.

Stug
In de derde klasse is NOAD’32 tegen SSC’55 een typische 0-0 wedstrijd tussen twee stugge ploegen. Woudrichem moet de drie punten op het Bolwerk zien te houden tegen ONI. Wilhelmina’26 strijdt in het kielzog van koploper Unitas. Winst bij NEO’25 is noodzakelijk.

Giessen is van slag. Tegen Brakel kan het een spannend potje worden.

Zondag
Op zondag moet Be Ready bekomen zijn van de nederlaag bij Dussense Boys. Bij Raamsdonk moet de weg omhoog weer ingeslagen worden. Dussense Boys moet in staat worden geacht om DSE te kloppen.

In de vierde klasse F moet HHC’09 naar hekkensluiter Hurwenen. Drie punten zijn dus van harte welkom om de lucht te klaren in Heusden.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 5 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 23 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 23 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33