Brakel verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

Algemeen 35 keer gelezen

BRAKEL – Ondanks een 1-5 nederlaag neemt Brakel met een goed gevoel afscheid van het districtsbekertoernooi.

Zondag tweedeklasser CHC/Orka was dinsdagavond op het veld langs de Waal met 1-5 ruimschoots de bovenliggende partij. Door het resultaat is Brakel na drie rondes uitgebekerd.

De Bossche tegenstander deelde in de eerste minuut al de eerste tik uit: 0-1. Bij rust stond het 0-4. Na de pauze nam CHC Orka gas terug en tekende Jasper Gouda Quint rond de 50ste minuut vanaf de penaltystip voor de eretreffer.

De 1-5 einduitslag toont aan dat Brakel er alles aan was gelegen om niet met een monsternederlaag het bekertoernooi te verlaten. Trainer Edwin van de Braak: “In de tweede helft hebben we gekozen voor voetballende oplossingen. We hadden ook uit kleedkamer kunnen komen met het idee van: het is al 0-4, laten we maar verliezen met 0-8 of 0-10.”

Handelingssnelheid
Van de Braak was vooral onder de indruk van het moordende tempo van de opponent. “In onze vierde klasse kun je de bal gerust twee meter voor je uit spelen. Hier heb je er gelijk een mannetje bovenop. Dat vereist een grote mate van handelingssnelheid. Overigens vind ik een zondagtweedeklasser als CHC Orka gelijkwaardig aan een ploeg die op zaterdag in de eerste klasse uitkomt.”

De trainer zag prima leermomenten voor zijn ploeg die in de competitie bezig is aan een indrukwekkende opmars en komende zaterdag de gewezen koploper Giessen treft. “Het was voor mijn jongens wennen aan het tempo- en niveauverschil, maar dat is ook wat ze moeten kunnen: schakelen. Net als Giessen speelt CHC Orka in een 4-4-2 systeem. Wat dat betreft was deze wedstrijd een prima opwarmer voor komend weekend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden