Jogadores CF pakt periodetitel in beladen duel

Nieuws 5 keer gelezen

BERGEN OP ZOOM – Jogadores CF heeft de periodetitel gepakt na een 3-6 overwinning op nummer twee Troy/IDEAL Car Rent. Hierdoor hebben de Gorcummers een gat van vier punten geslagen in de hoofdklasse D van het zaalvoetbal.

Een eerdere ontmoeting dit seizoen voor de beker werd door Troy/IDEAL Car Rent na strafschoppen gewonnen en dus wachtte Jogadores CF een zware kluif. De ploeg die won, won ook de periodetitel.

Jogadores CF begon ijzersterk aan de wedstrijd een oogde geconcentreerd. De 0-1 van Remie Schuurman was dan ook dikverdiend. Vervolgens kreeg ook de thuisploeg enkele goede kansen, maar de paal stond voor beide ploegen een aantal keren in de weg.

Dubieus
Het overwicht van Jogadores CF bood weinig garantie. De scheidsrechter drukte zijn stempel op de wedstrijd en gaf aan beide kanten dubieuze gele kaarten. De man-meer-situaties werden echter door beide ploegen niet uitgebuit. De thuisploeg buitte daarentegen slordig spel van Jogadores CF wel optimaal uit. Binnen een minuut werd de score naar 2-1 gebracht en dat was tevens de ruststand.

Na rust werd het een knotsgekke wedstrijd. Al gauw brachten Remie Schuurman en Robert Scheurwater de stand weer op 2-3 en dat luidde een enorm sterke fase in van de Gorcummers. Mergim Shala nam het voortouw, maar zijn schitterende acties kregen niet het verdiende resultaat. Resultaat kwam er wel uit een puntertje van Sjors Hendriks die de 2-4 noteerde.

Rood
Na die goal kreeg de thuisploeg na een gele kaart ook een rode kaart. De keeper waagde een schot op doel vanaf de middenlijn, maar zag zijn schot gekeerd worden. In de tegenaanval onderschepte hij de bal met een handsbal à la Maradona waarvoor hij volkomen terecht de rode kaart kreeg. Hoewel ze daar bij de thuisploeg hun twijfels over hadden.

Het restant van de wedstrijd kwam Jogadores CF niet meer in de problemen en stond de wedstrijd vooral in het teken van irritaties bij de thuisploeg, een foutieve keeperswissel en drie goals van onder anderen Remie Schuurman en Jamy Goemaat waardoor de eindstand op 3-6 werd bepaald. Daarmee slaat Jogadores CF een gat van vier punten en is tevens de eerste periodetitel binnen.

door Tim Hartman
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden