CFM/Transito heeft geen kind aan Eteha

Nieuws 21 keer gelezen

PAPENDRECHT - CFM/Transito heeft in de topklasse C overtuigend gewonnen van de Papendrechtse hekkensluiter Eteha: 1-7.

Vanaf de aftrap was het CFM/Transito dat het doel van Eteha opzocht. Toch was het de thuisploeg die het eerste wapenfeit liet noteren. Een schot vanaf de zijkant kon onschadelijk worden gemaakt door Niek Swagemakers.

CFM/Transito pakte echter de draad snel op en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Spelmaker Richard Biemans nam het doel vaak onder vuur, maar zag zijn inzetten gekeerd worden door de keeper van Eteha 1. Na zeven minuten spelen was het Curtis van Leeuwaarde die zijn man passeerde en simpel de 0-1 op het scorebord zette.

Niet veel later was het de jarige Frank Hiemstra die Dennis Blom inspeelde en na goed doorlopen de bal in het dak van het doel plaatste. Het spel werd gedicteerd door CFM/Transito 1 maar de doelpunten blijven uit. Eteha 1 had weinig in te brengen en moest het hebben van verre uitworpen. Gevaarlijk werd het hier niet door.

Na een rustige periode besloot Richard Biemans het maar eens van afstand te proberen en niet zonder succes, 0-3. Met deze stand gingen de ploegen rusten.

Gele kaart
In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De mannen van Richard Pascoal hadden veelal balbezit en creëerden er rustig op los. Dat dit niet vertaald werd in doelpunten was vooral aan CFM/Transito zelf te wijten. Na een overtreding die bestraft werd met een gele kaart kwam CFM/Transito in de ideale positie om de score te verhogen. Dit duurde dan ook maar 30 seconden. Snel rondspelen leidde tot een schietkans voor Richard Biemans, aan wie deze schietkans zeker besteed was, 0-4.

Niet veel later werd ook het hoog verdedigen beloond. Een snelle verovering op de middenlijn stelde Richard Biemans in staat om Josbert Wemmenhove in te spelen, die op weg mocht naar de 0-5. Zijn inzet werd geraakt door de keeper, maar de bal had genoeg vaart om de doellijn te passeren.

Tien minuten voor tijd was het Curtis van Leeuwaarde die na een verovering alleen door mocht en dit fraai afrondde: 0-6. Zes  minuten voor het einde werd een counter CFM/Transito te machtig doordat de tegenstander hard vanaf de zijkant binnenschoot. De eretreffer was hiermee gemaakt. Niet veel later liet Richard Biemans zien dit kunstje ook te beheersen en schoot op de zelfde wijze zijn derde van de avond binnen. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-7.

Een degelijke wedstrijd voor CFM/Transito 1 dat nooit in de problemen kwam in Papendrecht. De volgende wedstrijd speelt CFM/Transito 1 thuis op woensdagavond 28 november in sporthal De Crosser. Dit zal een treffen worden met eersteklasser Barca in de derde ronde van het bekertoernooi.

• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 5 minuten geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 3 uur geleden
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 18 uur geleden
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' gisteren
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23