Daniël Borsje: thuis bij De Zwerver

Nieuws 255 keer gelezen

KINDERDIJK - Ga er maar aan staan: je bent 19 jaar en moet ‘keepersmonument’ Gert Haksteeg gaan vervangen bij De Zwerver. Daniël Borsje ging de uitdaging aan en toont zich vanaf zijn eerste optreden een topper tussen de palen.

“Gert opvolgen was inderdaad geen geringe opdracht”, blikt de jonge goalie terug. “Als reservekeeper heb ik het voorbije seizoen gezien hoe goed hij was. Als je toch zó afscheid mag nemen; dat is echt fantastisch.” Ondertussen kreeg Daniël Borsje de gelegenheid om in de luwte toe te groeien naar zijn nieuwe rol als eerste keeper. “Voor mij was dat prettig”, zegt hij. “Zeker gezien mijn achtergrond.”

Whiplash
Drie jaar geleden  raakte Daniel Borsje ernstig geblesseerd na een incident op de training van zijn toenmalige club Sparta.

“Bij een afwerkvorm in een hoog tempo  had ik net een bal gestopt, waarna ik me concentreerde op een volgend schot. Degene van wie ik  kort daarvoor de inzet tegen gehouden had, schoot echter van buiten mijn gezichtsveld een rebound. Die kwam vol tegen de zijkant van mijn hoofd. De knal was onverwacht en hard en ik ging gestrekt. Een uur lang was ik buiten bewustzijn. De diagnose: een zware hersenschudding en een whiplash.”

Ups en downs
De eerste twee maanden na het trainingsongeval  bracht Daniël Borsje voornamelijk op bed door, onderbroken door behandelingen van fysiotherapeut Thijs Donkervoort. “Ik heb er uiteindelijk ruim twee jaar over gedaan om weer fit te worden. Het was een periode met ups en downs, maar ik heb bereikt wat me voor ogen stond: terugkomen onder de lat.”

Borsje koos ‘doelbewust’ De Zwerver uit om zijn rentree te maken. “Bij deze club ben ik ook als F-je begonnen”, zegt hij. “Ik voel me er thuis, ken iedereen. Kortom: een goede plek voor een nieuwe start.”

Puntenpakker
Hoewel Daniël Borsje nog altijd de (lichte) naweeën voelt van wat hem in september 2010 overkomen is, staat hij vol plezier en met overtuiging zijn mannetje in het keurkorps van De Zwerver. Sterker nog: hij presteert ijzersterk en heeft zich in drie maanden tijd ontpopt tot een regelrechte ‘puntenpakker’.

“Het gaat inderdaad erg lekker”, glundert de met uitstekende reflexen gezegende lijnkeeper. “Prettig is ook dat ik genoeg te doen heb. In deze klasse treffen we vooral sterke tegenstanders. Vind ik mooi, want dan kan ik echt belangrijk zijn voor het team.”

Uitdaging
Zaterdag wachten Borsje en de zijnen een nieuwe uitdaging: de derby met Alblasserdam. “Een wedstrijd die bij ons zeker leeft, al heeft ‘ie minder lading dan de duels met Nieuw-Lekkerland. Daar zit meer spanning op, vind ik. Heeft uiteraard alles te maken met de lange historie van de ‘dijkderby’. We gaan tegen Alblasserdam voor de volle winst. Als we winnen staan we op zes punten van de kop. Mooie uitdaging toch?!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 7 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 7 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 15 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44