Waalkanters/Opijnen hoeft niet te rekenen op kunstgras

Nieuws 21 keer gelezen

HEESSELT • Waalkanters/Opijnen lijkt een kunstgrasveld bijna zeker op zijn buik te kunnen schrijven.

Het is niet het beleid van de gemeente Neerijnen om financieel bij te dragen aan kunstgras. Bovendien zit de gemeente te krap bij kas om royaal de portemonnee te trekken, aldus wethouder financiën Koos Krook. Een kunstgrasveld kost gauw 3,5 ton.

Het bestuur van de voetbalvereniging wil de fusie komend jaar afronden. Senioren- en jeugdteams spelen al ruim een jaar samen. Bij het bepalen van de definitieve locatie kiest het bestuur uit twee opties: een verbeterd sportpark in Heesselt zónder kunstgras of een verbeterd sportpark in Heesselt mét kunstgras. De club schoof na intern beraad de optie ‘Opijnen’ terzijde.

Duurder
Reden is dat de keuze hiervoor zestig procent duurder uitpakt dan Heesselt. Dat heeft te maken met de noodzaak om het hoofdveld in Opijnen een kwartslag te draaien. Ook moet er in Opijnen grond worden aangekocht om de komst van een tweede veld mogelijk te maken. In Heesselt zijn al twee velden beschikbaar. Het enige voordeel van Opijnen is dat er daar al een beregeningsinstallatie aanwezig is.

Het aantal kleedkamers in Heesselt moet worden uitgebreid van vier naar zes. Waalkanters/Opijnen heeft zich intussen al met zo’n twintig jeugdteams bij de KNVB ingeschreven. Om de pijlsnelle groei te illustreren: de afzonderlijke verenigingen hadden er twee jaar geleden bij elkaar nog maar vijf.

Scenario's
Voorzitter Arjaan Gijsberts overhandigt de gemeente begin december de huisvestingsscenario’s met de kostenberekeningen. De gemeente wil deze stukken afwachten voor wordt becijferd hoeveel gemeentelijk geld er nodig is. Gijsberts hoopt dat de gemeente te porren is voor een zogenaamde fusiebonus: geld in ruil voor het wegvallen van renovatie- en onderhoudskosten in Opijnen.

Maar volgens Krook kan van een riante bonus geen sprake zijn. “We kunnen de raad hooguit voorstellen om in de begroting het geld naar voren te trekken dat we normaal beschikbaar hebben voor renovatie en onderhoud. Vijf jaar zou ik redelijk vinden. Een kunstgrasveld kost tonnen, terwijl de gemeentelijke bijdrage zou gaan om slechts enkele tienduizenden euro’s.”

Waalkanters/Opijnen heeft plannen om het huidige trainingsveldje van kunstgras in de hoek van de accommodatie uit te breiden richting de parkeerplaats. De club kan dan in elk geval trainen op kunstgras.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden