Quentin Jakoba lonkt alweer naar koppositie

Nieuws 25 keer gelezen

WERKENDAM - Quentin Jakoba wil met Kozakken Boys als koploper de winterstop in. "Dat hebben we gelukkig volledig in eigen hand."

Maandagavond heeft de spelersgroep van Kozakken Boys nog even kort teruggekeken op de verliespartij tegen Excelsior’31. Dat de resultaten in thuiswedstrijden wat achterblijven ten opzichte van de uitwedstrijden, kwam nauwelijks aan de orde.

Quentin Jakoba, in het duel met Excelsior door de supporters gekozen tot ‘Man of the match’, kijkt alweer vooruit naar de wedstrijd tegen ONS Sneek. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Opnieuw een thuisduel. “Wij kunnen erop rekenen dat ook Sneek hier niet naartoe komt om vol de aanval te kiezen. Zij zullen wachten tot wij een foutje maken. Wij raken daaraan gewend.”

Ongekend
Jakoba vindt het ongekend hoe goed het team dit seizoen presteert. “Iedereen heeft vooraf zo zijn prognoses. Ik vond dat wij het vorig seizoen als debutant fantastisch hadden gedaan. Het leek mij lastig om ons nog te verbeteren. Natuurlijk heeft de komst van Danny Buijs en Theo Lucius wat met ons team gedaan, maar dan nog vind ik het geweldig dat wij nu op plaats twee achter IJsselmeervogels staan.”

Zekerheidje
De Bredanaar heeft zich tijdens de zomer geen moment druk gemaakt om het ‘aankoopbeleid’ van de club. “Natuurlijk heb ik ook gezien dat er een aantal verdedigers zijn bijgekomen, maar ik weet dat de besten toch altijd zullen spelen. Daar is de technische staf voor. Ik heb van de trainer vanaf het eerste moment het vertrouwen gekregen.”

Jakoba staat er altijd en scoort nooit lager dan een zeven. Een zekerheidje dus voor het duo Corneille/Cornelisse.

Aanval
Jakoba: Door de komst van Lucius en Buijs zijn wij rustiger in balbezit. Theo stuurt van achteruit en Danny geeft een kwaliteitsimpuls op het middenveld. De individuele kwaliteiten van onze spelers voorin geeft dan vaak het verschil.”

Jakoba gaat toch nog even terug naar  zaterdag. “Natuurlijk hoor ook ik de geluiden dat wij zorgvuldiger hadden moeten zijn en de drie punten over de streep hadden moeten trekken. Maar ik zal er zelf nooit voor kiezen om puur op de verdediging te gaan leunen. Wij hebben zelfs de beste kansen gehad om de vierde goal te maken. Als team moet je altijd voor de aanval kiezen. Wij moeten er vanaf nu alles aan doen om als koploper de winterstop in te gaan en dat hebben wij gelukkig volledig in eigen hand.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden