Tim Pallandt snakt met VVAC naar zege

Nieuws 56 keer gelezen

OTTOLAND – Na een slechte start van de competitie herpakte VVAC zich enigszins. Toch staat de ploeg nog te laag, volgens aanvoerder Tim Pallandt. De aanstaande derby tegen Groot-Ammers kent grote belangen: wie wint maakt de stap naar de middenmoot, wie verliest moet serieus naar beneden gaan kijken.

In de aanloop naar de clash met Groot-Ammers heeft VVAC drie wedstrijden op rij tegen niet de minste ploegen uit 3C niet verloren. Toch leverde het te weinig op in de ogen van Pallandt.

“Je verliest inderdaad niet, maar als je met drie gelijke spelen op zak naar de ranglijst kijkt, schiet je er niets mee op. We horen niet thuis waar we nu staan. Doordat we op een te lage positie staan, spelen we met meer spanning erop. Vorig jaar verliep alles juist boven verwachting en dan speel je met meer vertrouwen. Alleen jammer dat we toen op de laatste speeldag het toetje verspeelden.”

VVAC behaalde nul punten uit de drie openingswedstrijden, maar herpakte zich daarna met twee zeges. “We zijn wat stabieler geworden. In het begin waren we nog zoekende. We snakken alleen inmiddels naar een overwinning. We kunnen nog niet een hele wedstrijd op één niveau spelen. Het zou prettig zijn als de prestaties wat constanter worden. Daarin zie je denk ik wel dat we nog een jonge ploeg hebben.”

Fanatieker
De aanvoerder erkent het belang van de derby bij Groot-Ammers. “Als je wint haak je aan bij de middenmoot, maar verlies je, dan moet je naar beneden gaan kijken.” Volgens Pallandt is het wel zo dat de derby minder leeft bij de spelers dan vroeger. “Ik speel al veertien jaar in het eerste en in eerdere edities was men fanatieker. Ik kan me altijd wel extra motiveren hoor voor dit soort potjes. Ik win er graag.”

Zijn teamgenoot Danny van der Vliet, die jarenlang voor Groot-Ammers uitkwam, zal ook graag willen meedoen, maar die kans acht Pallandt klein. “Hij werkt er keihard voor, maar hij heeft nog teveel last van blessures. Afgelopen zaterdag kon hij ook maar kort invallen.”

Thuisvoordeel
Vorig jaar wonnen de groenwitten de uitwedstrijd, maar verloren ze juist op eigen veld. Beide duels kenden een spannend verloop en de ploegen deden niet voor elkaar onder. “Zij hebben nu wel het thuisvoordeel, al zegt dat op ons niveau misschien niet zoveel.”

De 31-jarige middenvelder zal waarschijnlijk veelvuldig het duel aan moeten gaan met Casper Nieuwenhuizen. “Daar heb ik altijd wel mijn handen vol aan”, erkent Pallandt lachend.

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44