Tegen CSW telt alleen driepunter voor Almkerk

Nieuws 15 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Met name voor Almkerk wordt het zaterdag spannend. De manschappen van trainer Pieter Tuns staan op de voorlaatste plaats in de 1e klasse A. Zaterdag komt CSW, één van de grote concurrenten onderin, op bezoek. 

Kozakken Boys moet in de topklasse de koppositie nu vast zien te houden. Dat moet op De Zwaaier dan gebeuren tegen Excelsior’31.

In de hoofdklasse gaat Achilles Veen op bezoek bij hoogvlieger HSV Hoek. Wellicht zit er een ‘stuntje’ in voor de in vorm zijnde equipe van trainer Johan van Bijsterveld.

Opsteker
Een affiche waard in de tweede klasse is de ontmoeting tussen Rijswijkse Boys en SVW. Beide ploegen zijn bezig aan een goede serie. De winnaar kan zich melden als achtervolger van koploper Lienden.

GDC heeft andere zorgen. De Genderen Drongelen Combinatie staat onder de rode streep. Het is dus aanhaken of afhaken tegen SV Capelle in Eethen. Altena zal moed geput hebben uit de winst op GJS. Zaterdag kunnen de Nieuwendijkers bij het sterke Roda Boys bewijzen of de opsteker heeft gewerkt.

Jagen
In de derde klasse kan Woudrichem tegen SSC’55 laten zien dat het de goede slag weer te pakken heeft. Hetzelfde geldt voor NOAD’32, dat op bezoek gaat bij Zuilichem. Hoogvlieger Wilhelmina’26 moet de drie punten binnenboord kunnen halen op de Ebbe tegen BLC. Hetzelfde geldt voor Sparta’30, dat ONI op bezoek krijgt.

Sleeuwijk blijft jagen op koploper Unitas. Dan moeten er wel drie punten gepakt worden tegen NEO’25.

Periodetitel
In de vierde klasse moet koploper Giessen in staat worden geacht de verliespartij tegen WSC weg te spoelen tegen TSVV Merlijn. Bij een driepunter komt de eerste periodetitel dichtbij, al zitten Kerkwijk en en MVV’58 op het vinkentouw.

Op zondag gaat Dussense Boys op bezoek bij Noordhoek. Drie punten zijn welkom. Dat geldt ook voor Be Ready, al lijken drie punten tegen DVVC niet haalbaar. Maar wie weet. Dat zal men ook bij HHC’09 denken, dat in de hoek zit waar de klappen vallen. Drie punten tegen FC Engelen zou een verrassing zijn.

Nico van Es
  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden