Reinier den Hoed geniet van basisplaatsen

Nieuws 43 keer gelezen

WERKENDAM - Na twee invalbeurten van een kwartiertje tegen Katwijk en Spakenburg begon voor Reinier den Hoed tegen FC Utrecht het grote werk in de basis van Kozakken Boys. Dat kreeg zaterdag in Veenendaal in de topper tegen GVVV een vervolg. De supporters hebben het gevoel dat de Dordtenaar al jaren meedraait in het beproefde concept van de ‘boys’.

Den Hoed maakte in de zomer de overstap van de beloften van FC Dordrecht naar Kozakken Boys en kwam, zoals hijzelf stelt, in een andere wereld terecht. “In Werkendam kwamen bij de eerste trainingen meer supporters kijken dan bij een wedstrijd van Jong FC Dordrecht.”

Tijdens de voorbereiding maakte de verdediger een prima indruk. Een basisplaats zat er voor hem echter nog niet in. “Er staat achterin nogal wat. Het blok Jakoba, Lucius, Lock en Mulder doet het uitstekend. Dan zijn er ook nog eens Wesly Ojen, Luigi Nunes en de nu geblesseerden Mo Hammouti en Wesley Pollemans. Om dan een plekje te krijgen valt niet mee.”

Tegen FC Utrecht koos Corneille begrijpelijk voor een wat behoudender opstelling en daarin paste Den Hoed uitstekend. Tegen GVVV was Theo Lucius afwezig en kwam er opnieuw een plaats vrij. “Aanvankelijk stond ik op zes, maar na een kwartier hebben wij het in overleg met de trainer omgezet. Danny Buijs schoof een linie op en ik ging naast Arie Lock in het centrum spelen. Voor mijn gevoel stond het toen beter.”

Gesprekken
Reinier den Hoed, begonnen bij Oranje Wit, had vanaf zijn twaalfde jaar zijn opleiding bij FC Dordrecht en kwam via Jong FC Dordrecht bij het eerste elftal terecht, maar hij kwam niet tot een invalbeurt.

“Toen ik in het voorjaar hoorde dat er voor mij geen contract in zat, heb ik ervoor gekozen om elders te gaan kijken. Na een paar goede gesprekken met Kees Spaan en twee bezoeken aan een wedstrijd van Kozakken Boys, heb ik de knoop doorgehakt en voor Kozakken Boys gekozen. Een prima keuze blijkt na vier maanden. Dit is een fijne groep waar uitstekend voetbal in zit. De trainingen zijn echt van Jupiler League-niveau. De sfeer is totaal anders dan bij FC Dordrecht, waar na de trainingen en de wedstrijden iedereen meteen weg was.”

Den Hoed steekt tijdens de trainingen veel op van de ervaren jongens. “Als Theo Lucius uitlegt waarom ik een verkeerde keuze heb gemaakt, klopt zijn verhaal altijd. Dan is het makkelijk te accepteren.”

Zaterdag komt Excelsior’31 op bezoek. “Normaal gesproken is iedereen weer beschikbaar en zal ik het mogelijk weer van een invalbeurt moeten hebben.”

Bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden