Vosselman (LRC): 'Met beide benen op grond gezet'

Nieuws 5 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam maakte zaterdag even pas op de plaats. Het feest na de winst op Leerdam Sport was geweldig. De winst op Zuidvogels en de daaraan gekoppelde eerste periodetitel een bevestiging dat het team goed staat. Maar het verlies van afgelopen zaterdag tegen ARC is een domper.

“Wij zijn zaterdag met beide beentjes op aarde gezet”, stelt Mark Vosselman. “Zaterdag gaven te veel spelers, waaronder ikzelf, niet thuis en dan wordt het een lastig verhaal. Driekwart van het team zakte door de ondergrens. Dit moet niet te vaak voorkomen, want dan halen wij niet meer zo veel punten.”

Trainer Marcel van Steenis had zijn manschappen er nog zo voor gewaarschuwd. Het is een bekend fenomeen dat na het behalen van een periodetitel een terugval kan ontstaan. “Ik vond ons nog wel goed beginnen in Alphen aan de Rijn, maar na een half uur waren wij het helemaal kwijt. Wij moeten er echter maar niet te lang bij stil blijven staan en dit zien als een incident. Zaterdag tegen Nieuwland moeten wij maar weer gewoon ouderwets knallen.”

Voor Vosselman is het nog steeds wennen in deze competitie. “Ik heb meer met tegenstanders uit de Rotterdamse hoek, waar ik zelf vandaan kom. Geef mij maar Sliedrecht of Spijkenisse als tegenstanders. Die ploegen uit Utrecht zeggen mij echt niets. Waarschijnlijk worden wij maar voor één jaar uitgeleend. Bovendien hebben wij uitgesproken dat wij voor de titel gaan, dus zal het volgend seizoen in de hoofdklasse moeten gebeuren.”

Huilen
Mark Vosselman gaat met alle plezier terug naar zaterdagavond 26 oktober. “Dat was voor mij de mooiste voetbalavond in mijn loopbaan. Ik heb bij Papendrecht en RVVH best wel het een en ander meegemaakt, maar Leerdam Sport tegen LRC was zo intens. Supporters hebben hier maanden naartoe geleefd. Ik heb volwassen kerels zien huilen en dat doet wel wat met je als speler. De hele dag en de daaropvolgende nacht waren fantastisch, met als afsluiting het spiegeltentfeest bij onze sponsor Jenno van Ekeren.”

Uitstekende sfeer
Vosselman heeft in Leerdam zijn cluppie gevonden. De geboren Dordtenaar begon bij EBOH en maakte als twaalfjarige de overstap naar FC Dordrecht. Vanwege een stage in België kwam hij vijf maanden uit voor EC Erpion waar Frans de voertaal was. Via EBOH, Papendrecht en RVVH kwam hij op Bruinsdeel terecht.

“Bij clubs als FC Dordrecht en RVVH heerst een andere mentaliteit. Daar zijn spelers na de wedstrijden snel weg. Hier bij LRC heerst een uitstekende sfeer. Spelers hebben een goede band met de supporters en dat is belangrijk.”

Vosselman is optimistisch over de kansen van LRC Leerdam maar blijft wel voorzichtig. “Je wordt zomaar geen kampioen. Pas in maart weten wij waar wij echt staan. Dan praten wij wel weer eens verder.”

Bron: LRC-pagina in Het Kontakt editie Leerdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden